Visste du at AtB har fleksibel transport du kan bestille til og fra butikk, frisør eller lignende på formiddagene?

- Det er AtB som har ansvaret for å gjøre tilbudet om fleksibel transport kjent. De som trenger et sånt tilbud kan være gamle folk og folk med spesielle behov sier Rune Stenvik, daglig leder i Frøya taxisentral. Han presiserer at fleksibel transport skal bestilles hos AtB.

- Mange bruker ikke internett og vet ikke hva som finnes av tilbud. Vi prøver å fortelle det til folk men ikke mange har brukt tilbudet. Det er for dårlig kjent. AtB ser ut til å skulle spare på alt, mener Stenvik.

- Uheldig for alle

- AtB har sendt oss noen blanketter vi skal dele ut til folk men jeg tror ikke det er nok. En konsekvens er at det blir mindre kjøring på oss som kjører taxi. Fleksibel transport skulle komme som ekstra turer, men sånn har det nå ikke blitt til nå. Vi vet heller ikke detaljene i hva tilbudet egentlig består i. Jeg har ikke anelse, og det har heller ikke folk som kunne dra stor nytte av dette, sier han.

- Mye folk er ikke på nett og ikke alle er det hos oss heller. Det skjer ikke noe hvis ikke noen tar tak i dette. Vi vet ikke hvilke knapper vi skal trykke på for å få mer fleksibel transport. Vi ble spurt om priser og hvordan dette kunne gjøres med AtB. Vi godtok avtale om hvordan kjøringa skulle være og hvordan vi får betalt. Vi har delt ut noen løpesedler og hengt opp noen, forteller Stenvik.

Til og fra buss og båt

AtB opplyser at fleksibel transport er et samarbeid med kommunen. Folk kan selv bestille en tur fra A til B på forhånd basert på sitt reisebehov. Fleksibel transport er et supplement til eksisterende kollektiv rutegående buss og båt. - For Frøya sin del ser vi at fleksibel transport kan brukes mer, frem til i dag er det gjort fem bestillinger, bekrefter AtB sin kommunikasjonsrådgiver Lovise Kjørsvik.

- Tilbudet kan kombineres med rutegående buss og skolebuss. AtB vil høste erfaringer og kunnskap om tilbudet som vil bli justert dersom erfaringer fra drift eller innspill fra kommunen tilsier at noe må endres, sier hun.

- Vi har markedsført tilbudet i ulike kanaler, blant annet gjennom brosjyrer, møter med ulike lag og foreninger og på nettsiden vår atb.no. Vi annonserer jevnlig i sosiale medier i hele Trøndelag og kjører nå ny runde med annonsering i både nettaviser og trykte medier som også dekker Frøya, opplyser Kjørsvik.

På Frøya kan du bestille reise til og fra Sistranda sentrum, eller for å reise videre med buss til Hitra og Trondheim, ifølge AtB sin nettside. Mellom Titran/Vikaleiret Sistranda er tilbudet tilgjengelig onsdag og fredag mellom klokken 10:00 og 21:30. Mellom Svellingen/Uttian og Sistranda gjelder tilbudet tirsdag og torsdag mellom 10:00 og 21:30. Bestillingene må komme tre timer i forkant av kjøringen.