Martin Sæther er fagleder for naturbruk, restaurant og matfag ved Guri Kunna videregående og gleder seg stort over bedre plass til elevene.

– Det betyr noe bra for alle på Frøya at vi har en god arena for opplæring på skolen. Lokalene blir nå bedre og mer velutrustet enn før når bygget står ferdig. Vi skal selge produkter som lages på skolens restaurant og matfag. Også fangst fra skolens båter skal bli solgt. Torsk, sei, hyse og andre fiskearter samt sjøkreps er det tenkt at vi skal selge, sier han.

– Fordeler for næringslivet

– Alt som blir bedrer på skolen blir til fordeler for næringslivet senere, vil jeg tro. Vi har en del lokale elever som skal ut i næringslivet her på Frøya, sier Sæther.

– Ombygging av eksisterende bygg blir ferdig til innflytting nå i starten av februar. Butikklokalet og fiskehallen skal være ferdig til da. Vi vil med ujevne mellomrom ha utsalg så allmennheten kan komme å kjøpe, sier han.

Skolen får verkstedhall og etterlengtet garderobe i bygget som reises nå.

Forsinket

Byggingen skulle være ferdig sommeren 2021, men ingen aktører ga anbud i første omgang .

– Alt blir ferdig til neste skoleår, altså til høsten, har vi fått lovnad på. Nye læreplaner stiller krav til større skolebygg. Også flere elever gjør at vi trenger større bygg. Dette skjer fordi næringa har utviklet seg så vi har fått flere søker, sier han.

Baner for basketball, og sandvolleyball er tatt bort i anledning bygginga, men kommer tilbake etter hvert.