Maskina han kjører er 30 tonn. Brutalt stor vil kanskje noen oppleve det, der han tilsynelatende «leker» rundt med kampesteiner som skal bli molo.

– Plan og visjon

– En må ha en plan med måten man jobber med en sånn maskin. Det må være en visjon av hvordan det skal bli. Her legger jeg store steiner som skal holde moloen på plass mot sjøen. Jeg har fått en del erfaring med denne maskina som jeg har kjørt i 5.000 timer nå, sier han smilende.

Moloen på Siholmen tar form med Arve Nyvold sin presisjon. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Han har kjørt maskina alle timene uten at den har fått så mye som en ripe og det er han fornøyd med.

– Jeg har kanskje gjort de feilene som sikkert er vanlig men det er en stund siden. Jeg har holdt på siden 2004, sier trettifem-åringen stødig.

– Her på Siholmen er arbeidet med moloen fint. Jeg hører på humoristiske podkast og musikk, det går i country, forteller han.

– Ja, og så litt «Heia fotball» fra NRK, legger han muntert til.

– At jeg kan høre på flere ting gjør arbeidsdagen optimal, slår han fast.

– Den kanskje mest hektiske jobben jeg har vært med på var arbeidet med en rundkjøring på Hitra. Der var det en del kabler som skulle håndteres og tidsfristen var hardt satt, men vi klarte det også. Vi har det travelt «hele tiden», sier han men mister ikke motet.

30 tonn - og store kampesteiner håndteres lett. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Hobbygraving og konsert

Nyvold jobber for KN Entreprenør daglig, men har også egen gravemaskin hjemme. Den bruker han som en hobby.

-Jeg bruker den på heimgården av og til om ettermiddagene og hjelper de som driver jord der. Ellers er det litt rundt eget hus. Hvis jeg ser et stykke myr hender det jeg tenker «her kunne det vært gravd og dyrket opp», forteller han og ler lett.

Denne helga håper han på finvær i Trondheim for der venter det som blir en spennende anledning.

– Jeg skal på konsert med countryartisten Brad Paisley på Festningen i Trondheim og håper været holder seg greit. Konserten ser jeg fram til, det blir artig, sier han med lidenskapelig interesse.

Fritiden ellers går med til sjøturer med venner.

– Jeg liker godt å ta turer mot fastlandet og besøke nye steder, sier han som bor på Hitra.

Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN