– Vi er strålende fornøyd med resultatet. Det ble hele tre (!) medaljer!

Det skriver gjengen i Dalpro på sin egen Facebook-side, etter å ha imponert i NM i kjøttprodukter.

To gull og ett sølv

Dalpro vant gull i klassen «Fenalår helt» for modnet fenalår av villsaulam, og i klassen «Tørket kjøtt» for tørket hjortegjerte.

I sistnevnte klasse fikk de også sølvmedalje for lammesnacks.

– Om du ønsker noen av Norges beste produkter til 17.mai, er du hjertelig velkommen til oss, oppfordrer de.

Prestisjefylt konkurranse

Hele 618 produkter fra over 65 kjøttprodusenter deltok i kampen om NM-titler og medaljer.

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter – grill -og spekemat arrangeres årlig av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.

Et dommerpanel bestående av 24 eksperter har vurdert produkter av stor variasjon, alt fra den klassiske middagspølsa til tørket kjøtt.

Denne gangen ble det delt ut hele 72 gullmedaljer. Det ble også kåret 7 norgesmestere innenfor de respektive klassene.

Her kan du se hele listen over vinnere.