Bewi investerer én million svenske kroner i et nytt gjenvinningssenter i Stockholm. Det melder bedriften i en pressemelding tirsdag.

BEWI Circular ble etablert i 2018 og har siden investert mer enn 10 millioner Euro i oppkjøp, sirkulære prosjekter og aktiviteter med sikte på å samle inn så mye EPS-avfall som mulig for resirkulering.

– Oppdraget vårt er å bli et sirkulært selskap, i tillegg til å lede endringen i vår bransje, og dette er et annet viktig skritt mot dette målet. Stockholm-knutepunktet, som åpnet i januar, lar oss samle inn mer brukt EPS som ellers ville blitt brent. Å brenne EPS er sløsing med en verdifull ressurs og avgir også unødvendig CO2, sier Henrik Ekvall, administrerende direktør i BEWI Circular.

Skal ha kapasitet til alt EPS-avfallet i Stockholm

Beliggenheten for det nye knutepunktet bestemmes basert på Stockholm-regionens voksende befolkning og dens tilstedeværelse av selskaper innen bransjer avhengig av EPS, for eksempel bygg- og anleggsbransjen, elektronikkbutikker, supermarkeder, samt kommuner.

– Det nye knutepunktet vil ha en kapasitet som tilsvarer det meste av EPS-avfall i Stockholm og omegn. Avfallet skal komprimeres på stedet og deretter sendes til et av våre ekstruderanlegg hvor det skal konverteres til ny EPS, sier Henrik Ekvall.

Det vil fungere både som en leveringssone for EPS-avfall og som innsamlingssenter. I tillegg vil BEWI tilby skreddersydde løsninger til kundene, inkludert installering av komprimatorer på kundesteder eller tilbud om hentetjeneste for avfall.

Foto: Bewi