– Tilbakemeldingen fra Bonn er at prosjektert aluminiumsdekke ikke er mulig å produsere, sier Ann-Magritt Glørstad, i Frøya kommune.

Hun følger saken om Kvernøybrua tett, og etterspør stadig oppdateringer fra Trøndelag fylkeskommune. De har nå fått svar fra Tyskland.

– Bedriften som har den største aluminiumspressa i Europa har svart at det ikke er mulig å produsere brodekket, sier Glørstad.

– Ikke byggbar

Fylkeskommunen har varslet at de ikke kan holde lovnaden om å få på plass ny bruløsning over Kvernøystrømmen innen påsken 2022.

– Den prosjekterte løsningen er ikke byggbar, sa Jo Bernt Brønstad, da han møtte frøyapolitikerne i kommunestyret for ett par uker siden.

Årsaken var at ingen leverandører kunne levere den prosjekterte løsningen. Nå har fylkeskommunen fått endelig svar fra Tyskland.

Prøver å rette opp feilen

Prosjekteringsarbeidet står derfor litt på stedet hvil.

– Når det skjer en konstruksjonsfeil, har konsulenten frist på fire uker til å rette opp feilen og finne en alternativ løsning. Derfor må de komme frem til en produserbar løsning innen medio mars. Da er svarfristen, informerer Glørstad.

– Hva gjør de hvis konsulenten ikke klarer å produsere et produserbart dekke? Det spørsmålet stilte jeg fylkeskommunen. Det må de ta når den tid kommer, var svaret. Intensjonen deres er å få til dette. Å finne en versjon av løsningen som er gjennomførbar, forteller hun.

Skal se på rekkverket

Glørstad har etterspurt strakstiltak i påvente av den storstilte rehabiliteringen som fylkeskommunen har lovet.

– De skal sende representanter på befaring i neste uke. De skal se på å få skiftet ut rekkverket. Men det å montere rekkverk på tredekket fungerer ikke. Derfor må de se på en annen midlertidig løsning. Frøya kommune har invitert seg inn på befaringen, sier Glørstad.

– Vi har også etterspurt redusert fartsgrense ved brua, som vegdirektør Jo Bernt snakket om da han besøkte kommunestyret, sier hun.