Frøya nyheter

19.10.2019 °C m/s
Annonser
Kay Ronny Arntzen

–Hvorfor skal man se så gammel ut?

SKRÅBLIKK: Kai Ronny Arntzen er mektig lei den fortærende aldringsprosessen og lurer på hvorfor det må være sånn? – Jeg har da aldri sett en skalla og småfeit måke som sitter lett henslengt på en telefonstolpe, og vet bedre.

Annonser

Av Kai Ronny Arntzen:


Jeg må si jeg ser meg mektig lei av denne fortærende aldringsprosessen.

I begynnelsen var jo dette ganske tøft. Man fikk hår på overleppa og nedentil, litt muskler og mørkere stemme, ble voksen og kunne kjøre bil, tjene penger og gå på fest.

Men så stoppet det der da. Det begynte etter hvert å bikke andre veien. Man var «over the top». Aldringsprosessen eller modningsprosessen satte inn for alvor, sjøt fart, eskalerte.

Vektøkning, hårtap, større hode, streikende kne, apeører, tripple haker og større ansvar, forventninger, formering og mere til.


Eller hårtap blir feil å si, hårbeholdningen er konstant, det bare forflytter seg til andre steder på kroppen. Blir tynnere der det bør være, på hodet, og dukker opp på uønskede steder som i øra, mellom tennene, i nese og rumpe. Helt umotivert og fullstendig unødvendig. Hva skal man med hår der? Er det en grunn til det?

Også får man litt mere mellom øra da, ikke bare i øra. Man skjønner endelig det man burde skjønt for 30 år siden, men da er det alt for seint. Da har man allerede gjort ubøtelig skade her på jorden, og man får ikke en sjanse til, gjort er gjort, her får man satse på at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse.


Men hvorfor skal man se så jævla gammel ut? Hvorfor skal det vises så godt at man blir eldre? Se, han der er gammel, han må vi respektere, han er sikkert klok og har sikkert mye penger, han kan vi spørre hvordan vi skal gjøre det her. Lite vet de ungkalvene om at han der har gjort alle feila man kan gjøre, og sliter med etterdønninger enda.

Da er det bedre å la ungdommen ta avgjørelsene selv og håpe de gjør det bedre.

Er det for å skille oss fra de unge sånn at man kan sile ut de elendige, sure gnagsåra av noen gamlinger til fordel for de unge fremadstormende snørrvalpene i samfunnet. Jeg kan huske at jeg hadde overdreven respekt for de eldre selv da jeg var ung, er det fortsatt sånn?


Det er da ikke sånn i dyre- og fugleverden. Jeg har da aldri sett en skalla og småfeit måke som sitter lett henslengt på en telefonstolpe, og vet bedre.

Det er forresten det eneste telefonstolpene blir brukt til nå for tiden, hvileplass for aldrende måker. Har heller aldri sett en hårløs, morgenstiv og skrukkete hjort krysse veien i morgenrushet.

Og oteren! Like smidig hele forbanna livet!

Det burde vært sånn at man så lik ut fra man var ferdig utvokst rundt 20 år, til man var ca 80. Alle skal da ha bortimot like muligheter her i verden.

Da kunne tegnene komme for å vise at nå kan man roe litt ned, ta frem godstolen og mandagsgodteriet og slappe av en gang for alle.

Alle disse totalt unødvendige tegn og skavanker før det kunne man spart seg for.

Ha en god og sprudlende helg uten aldringsprosess!


Annonser
Annonser