°C
Annonser
Valborg Bekken Lena Antonsen Hotell Frøya Hotellsjef Valborg Bekken og food and beverage manager Lena Fillingsnes ved Hotell Frøya. FOTO: Arkivfoto

Vil utdanne kokker på hotell- kjøkkenet

Hotell Frøya skal lage et nytt og bedre kjøkken som er bedre egnet for ungdom og undervisning. Nå får de støtte fra Frøya kommunes næringsfond.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Hotell Frøya ønsker å satse på et bedre kjøkken for undervisning. Nå får de 200.000 kroner i støtte fra Frøya kommunes næringsfond. Pengene skal gå til utvidelse av kjøkkenfasilitetene.

- Dette er et veldig positivt og spennende prosjekt, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

Hun peker særlig på samarbeidet med Guri Kunna videregående skole.

- Vi kjenner godt til utfordringene med rekrutteringen til Restaurant- og matfag. Et økt samarbeid med Hotell Frøya kan være positivt for interessen for linja, tror Strømskag.

- Da tenker vi både på kokkeyrket og på industriell matproduksjon, sier hun.



Mer interesse for lokal mat og kokkeyrket

Hotell Frøya ønsker å skape et bedre kjøkken for undervisning av utplasseringselever, lærlinger og for gjestekokker.

Dagens kjøkken er for lite og ikke egnet som undervisningskjøkken. Det skal de gjøre noe med.

- Vi ønsker å være en god samarbeidspartner for Guri Kunna videregående skoles Restaurant- og matfag, samt være en samarbeidspartner for lokale matprodusenter. Vi vil skape mer interesse for kokkeyrket og den lokale maten som vi har her ute i regionen, forklarer Hotell Frøya i søknaden.

De vil også tiltrekke seg kjente kokker som kan undervise på kjøkkenet på Hotell Frøya.

- Dette er kjempepositivt. Særlig hvis det kan bidra til å øke søkertallet og bedre utdanningen ved Restaurant- og matfag ved Guri Kunna videregående skole, sier Lene Dahlø Skarsvåg (Sp).

- Jeg er hundre prosent enig. Det er veldig viktig for Frøya kommune, sier Geir Meland (Ap).

Et enstemmig formannskap stemte for å støtte tiltaket med 200.000 kroner fra kommunens næringsfond.






Annonser
Annonser