°C
Annonser
Hedda Østgaard, Joakim Sandkjenn, Utflytter, Innflytter, Åkerblå, Miljøkonsulent Både Hedda Østgaard og Joakim Sandkjenn er innflyttere til Frøya. De to gode kollegaene pakker nå sakene og reiser videre på nye eventyr.

- Å bli kjent med folk er nøkkelen til trivsel

Innflytterne Hedda Østgaard (26) og Joakim Sandkjenn (28) skal begge flytte fra Frøya i løpet av sommeren. De har savnet flere arenaer å møte andre unge voksne på.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er vanskelig å si hvordan ting hadde vært uten korona, kanskje man hadde trivdes bedre på Frøya da, det får jo aldri vite, smiler Hedda Østgaard (26).

Hedda og Joakim begge innflyttere og har vært kollegaer på Åkerblå i litt over ett år. På tross av at de kom til Frøya på foskjellige tidspunkter, reiser de fra øya nesten likt.

- Jeg har vært her i to år nå og føler på en måte har gjort mitt på Frøya. Jeg er klar for nye eventyr i livet og ønsker meg nærmere familien min i Skien, sier Joakim Sandkjenn (28).Tilfeldighetene førte til Frøya

Både Hedda og Joakim er innflyttere til Frøya. Hedda er opprinnelig fra Trondheim og kom rett fra masterstudiet i Bergen da hun flyttet ut i øyriket. Joakim kommer fra Skien og var både nyutdannet og klar for å komme seg ut av Oslo da han flyttet til Frøya.

- For min del var det nok mest tilfeldigheter som førte meg ut hit. Jeg hadde kjennskap til Frøya ettersom jeg kjenner noen som har hytte på Hitra, men jeg verken kjente noen eller visste noe før jeg kom til Frøya. Da det plutselig åpnet seg en jobbmulighet for to år siden, hoppet jeg på eventyret, sier Sandkjenn.

Han forteller at det første året på Frøya var bra og at det var mulighet for å møte folk på flere arenaer.

- Jeg fikk med meg blant annet Tour De Frøya og Frøyafestivalen, det var kjempegøy. Mitt første år her var svært livlig og jeg trivdes egentlig veldig godt. Det eneste var at jeg savnet familien min og reiste en gang i måneden for å besøke dem, smiler Joakim.

Hedda endte også opp på Frøya ved en tilfeldighet da det åpnet seg en ledig stilling som miljøkonsulent i Åkerblå.

- Jeg hadde vært her en gang tidligere og hadde inntrykk av at Frøya var et veldig vakkert sted. Da jeg fikk jobb i februar i fjor var jeg veldig innstilt på å lære Frøya å kjenne, smiler hun.

Det ble ikke helt slik for Hedda. Drøyt en måned etter hun startet i sin nye jobb brøt koronaviruset ut og alle tilbud og aktiviteter ble nedstengt.
Savner flere møteplasser

Selv om koronaviruset må ta sin del av skylden i å stenge ned mye av det sosiale på Frøya, har likevel savnet etter møteplasser vært stort for innflytterne.

- Jeg kunne ønske det fantes litt flere arenaer å møte unge folk på. Kanskje en litt mer ungdommelig kafe? I Lofoten har de Trevarefabrikken, hvorfor skulle ikke Frøya kunne få til noe like bra? spør Hedda.

Joakim drar frem viktigheten av å møte både lokale ungdom og innflyttere når man kommer til et nytt sted.

- Å føle at man hører til og er inkludert i et lokalsamfunn er vanskelig når man kun kjenner innflyttere. Hvordan skal man da vite hva Frøya har å by på? sier han.

- Jeg har også stort sett blitt kjent med innflyttere. Da blir det også til at man henger med dem, fordi man møter en slags forståelse for hvordan det er å være ny her, sier Hedda.

- Jeg synes det er merkelig at vi ikke har møtt flere frøyværinger på vår alder. Vi skulle ønske at det var lettere å møte de og bli kjent med de, legger hun til.
Alltid flere grunner

På tross av få møteplasser er det ikke kun dette som gjør at innflyttere velger å pakke sakene.

- Det er alltid flere grunner til at man velger å dra. Det er jo en totalpakke som skal fungere, jobb, fritid, venner, kollegaer, møteplasser, alt skal på en måte gå opp, sier Joakim.

- Som ung tenker jeg det også er helt naturlig at man velger å flytte både hit og dit. Det er nå vi har muligheten til å oppleve og leve livet, før vi etablerer oss, legger han til.

Joakim skal flytte fra Frøya i slutten av Juni og satser enten på fast jobb i Oslo, eller studier i Bergen.

Hedda har startet i ny fast jobb hos Åkerblå sin avdeling i Bergen, hvor hun skal gå inn i samme stilling som på Frøya.

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått jobb i samme firma. Det blir stas å komme tilbake til kjente fjes i Bergen, smiler hun.Kommer til å savne Frøyanaturen

Både Joakim og Hedda har hatt mange fine opplevelser på Frøya på tross av omstendighetene. En av godene ute i havgapet er muligheten til både båtturer og fridykking.

- Vi er blitt en god gjeng på jobb som har drevet mye med fridykking den siste tiden, det er jo kjempegøy og noe vi absolutt burde gjort mer av, sier Joakim.

- Naturen er fantastisk på Frøya og virkelig en av godene ved å bo her. Muligheten for øyhopping, ribturer, dykking, padling, det er utrolig mye å finne på innen friluftsliv. Det kommer jeg til å savne, smiler han.

Hedda forteller at Frøya har gjort inntrykk på tross av koronanedstengningen.

- Frøya har definitivt vokst på meg og jeg kommer til å savne roen jeg får her ute. Å ha naturen så lett tilgjengelig med alle muligheter kommer til å bli et savn, og selvsagt kollegaene våres på Åkerblå, sier hun.
Annonser
Annonser