°C
Annonser
Marcus Bremnes Emma Ulrikke Greiff Jaroslav Jakovlevs Philip Aastum Line Sæther Lukas Vedeckis Titas Vaitauskas Film Rus Skuespillerne: Marcus Bremnes, Emma Ulrikke Greiff, Jaroslav Jakovlevs, Philip Aastum, Line Sæther, Lukas Vedeckis og Titas Vaitauskas er skuespillere i den nye filmen som skal vises på skjermer på Frøya og Hitra.

Har laget viktig film om fyllekjøring

Ungdommer ved Frøya ungdomsskole er skuespillere i en ny sterk film. Med den vil de vise hvor viktig rollemodeller er når det gjelder tema som fyll og ruskjøring. Se videoen her.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er en viktig problemstilling. Det er mange ungdommer som opplever at foreldre kjører etter at de har drukket, sier Emma Ulrikke Greiff.

Hun er en av syv ungdommer ved Frøya ungdomsskole som stilte som skuespiller i den nye frøyafilmen om rollemodeller.


- Håper flere skjønner hvor dumt det er

Her viser de hvordan foreldres forhold til alkohol og kjøring i beruset tilstand, kan påvirke barnas valg. Målet er å få voksne til å tenke over sine handlinger.

- Det foreldre, eller voksne generelt, lærer oss, kan få konsekvenser for valgene ungdommer tar, sier Philip Aastum.

- Vi håper at filmen her kan bidra til at flere skjønner hvor dumt det er å kjøre etter at man har drukket, sier Emma Ulrikke.Artikkelen fortsetter under filmen. Filmen er laget i samarbeid med FFB-media:


- Vi går inn i høytiden for fyllekjøring

Frøya.no var til stede da ungdommene selv fikk se filmen for aller første gang på premieren i et klasserom på Frøya ungdomsskole.

De synes det var litt flaut å se seg selv på TV, men likte innholdet i videoen. De ser at den har et viktig budskap.

- Selv om det er flaut å se og høre seg selv på filmen, så ser jeg at det er en bra film. Kanskje den får noen til å la vær å kjøre i fylla, sier Jaroslav Jakovlevs.

- Det er perfekt timing for filmen nå. Vi går inn i høytiden for fyllekjøring nå, sier Philip Aastum.

- Det er veldig mange som kjører i rusa tilstand utpå her. Det ser man jo på kontrollene. Folk blir tatt, sier Emma Ulrikke Greiff.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Film Rus Fyllekjøring Øya Mot Philip Aastum, Jaroslav Jakovlevs, Marcus Bremnes, Jon Ingvar Østnes, Lill Marita Olsen, Petter Vidar Vågsvær, Emma Ulrikke Greiff, Eli Ann Karlsen og Lukas Vedeckis er alle fornøyd med den nye filmen.

Skal vises på skjermer på Frøya og Hitra

Filmen er et resultat av Øya-prosjektet til Frøya kommune. I prosjektet "Det trengs ei hel øy for å oppdra et barn" er det mange undergrupper. Gruppen til Lill Marita Olsen, Guro Rønningsgrind, Eli Ann Karlsen, Stine Skatvold og Jon Ingvar Østnes har tatt for seg temaet rollemodeller.

De bestemte seg for å få med ungdommer på et filmprosjekt, for å lage filmsnutter av hva ungdommene mener er gode og dårlige rollemodeller.

Filmen skal sendes på skjermer rundt omkring på Frøya og Hitra.

- Vi håper at den kan vises på skjermer over alt i hele øyregionen. Vi vil gjerne ha den inn på kino, videregående skoler, kjøpesentrene, hos bedrifter og over alt der folk ferdes, sier Lill Marita Olsen.

- Vi synes at det har blitt en veldig god film. Ungdommene har vært utrolig flinke til å få frem budskapet, sier Eli Ann Karlsen.

Filmingen ble gjennomført i høst. Ungdommene hadde selv mulighet til å påvirke innholdet og gjøre det så realistisk som mulig. Det satte de pris på.

I tillegg har Petter Vidar Vågsvær i Frøya film og bilder (FFB media) bidratt med filming og redigering.Annonser
Annonser