Frøya nyheter

19.10.2019 °C m/s
Annonser
Turid Ersvik Og Line Garnvik Sommer På Frøya Frøyasang Laget sommersang: Anders Sinnes,Turid Ersvik, Line Garnvik, Johanna Lossius og Kjærsti T. Rødsjø har alle bidratt til «Sommar'n ut på Frøya». FOTO: PRIVAT

Har laget sommersang til Frøya

Da Line Garnvik kom med ideen om å lage en sommersang om barndomsparadiset Frøya, var ikke kulturskolelærer Turid Ersvik vanskelig å be. Nå har de spilt inn sangen «Sommar'n utpå Frøya». Den kan du høre her.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er en gladlåt som passer perfekt til Frøya nå. Vi tenkte at det kunne være godt med en oppmuntring og et friskt pust i disse vindkrafttider, sier kulturskolelærer Turid Ersvik i Hemne kulturskole.

Hun står bak låten «Sommar'n utpå Frøya» som er laget etter en idé av hennes elev Line Garnvik.

- Frøya er mitt sommerparadis. Morfar er fra Garnvika og jeg har vært der siden jeg var bitteliten, sier Line Garnvik.

- Jeg synes det er veldig gøy at vi har laget en sang til Frøya, smiler hun.- Håper frøyværingene liker den

Line skrev ned stikkord om sitt favorittsted om sommeren og lærer Turid Ersvik hoppet på ideen. Til slutt ble det en frisk sommerlåt som de fremførste på vårkonserten til kulturskolen.

- Vi har fått veldig god tilbakemelding. Folk sier at de liker den, sier Line.

- Den slo veldig an. Derfor følte jeg at vi måtte gjøre noe mer med den, sier Turid.

Turid Ersvik fortalte banksjef Tor Espnes i Hemne sparebank om sommersangen. Der fikk de støtte til å spille inn låten i studio. Dermed spilte de inn sangen i hjemmestudioet til Anders Sinnes.

- Først var det bare meg og keyboardet mitt, med bass og gitar. På dag to fikk jeg med kollega Johanna Lossius og dattera mi Kjærsti Therese som la på sang. I tillegg til at Line selvsagt kom og bidro, smiler Turid.

Deretter ble det lagt på lydeffekter og latinamerikanske rytmer for å sørge for at det ble en herlig sommerlåt.

- Jeg håper frøyværingene liker den. Vi har prøvd å fange noe av det vi liker aller best med sommeren på Frøya, og vi har hatt det veldig artig mens vi har laget låta, sier Turid, som selv har tilbrakt mye tid på Fillingsneset.SJEKK UT SANGEN HER:


Skal spille inn musikkvideo

Sangen skal legges ut på Spotify. I tillegg skal de lage noen CD-er. De har også planlagt å spille inn musikkvideo på Frøya i slutten av august.

- Her håper vi at frøyværingene vil være med på å bidra. Jeg ser for meg korps, kor, barnehager og alt mulig. Her er det ingen grenser for hva vi kan gjøre. Alle som vil bli med er velkommen, smiler Turid.

- Jeg tror det kan bli veldig gøy å spille inn musikkvideo på Frøya. Jeg ser for meg at vi må filme at noen løper ned til sjøen og stikker føttene i vannet. Det er det første jeg gjør når jeg kommer til Frøya, smiler Line.
«Sommar'n utpå Frøya»

Tekst: Turid Ersvik og Line Garnvik

Melodi: Turid Ersvik

Idé: Line Garnvik

Vokal: Turid Ersvik og Line Garnvik

Kor: Johanna H. Lossius, Kjærsti Therese Rødsjø, Marte Bugten

Gitarer, bass og perkusjon: Anders Sinnes

Keyboard: Turid Ersvik

Kazoo: Turid ErsvikAnnonser
Annonser