Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Rachel Tørum Årstein Thore Skarsvåg Jenelyn Ulvestad Frøya Sykehjem Trivsel på sykehjemmet: Årstein Thore Skarsvåg skryter av alle de ansatte på Frøya sykehjem. Her med livsgledeansvarlig Rachel Tørum og hjelpepleier Jenelyn Ulvestad.

Har det godt på Frøya livsglede-sykehjem

Årstein Thore Skarsvåg setter stor pris på jobben Rachel Tørum, Jenelyn Ulvestad og alle andre ved Frøya sykehjem legger ned for å skape livsglede i hverdagen. Nå har sykehjemmet blitt resertifisert som Livsgledehjem.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøya sykehjem får beholde hjertet på veggen og tittelen Livsgledehjem. Det er klart etter godkjenning fra den nasjonale sertifiseringsordningen.

- Vi har det veldig godt her på Frøya sykehjem. Jeg er utrolig takknemlig for den innsatsen de som jobber her legger ned for at vi skal trives, sier Årstein Thore Skarsvåg, som bor på sykehjemmet.

Han er ikke overrasket over at sykehjemmet har klart resertifiseringen som Livsgledehjem.

- Dette er en kjempeplass å komme til, når du først trenger en slik plass, sier Årstein.

- Jeg har absolutt ingenting å klage på. De gjør alt de kan for å sørge for at hverdagen blir så god som mulig, sier han.Byr gjerne opp til dans

Det er tre år siden Frøya sykehjem ble sertifisert som Livsgledehjem for første gang. Siden den gang har de jobbet hardt for å opprettholde det gode arbeidet. Det betyr også mye dokumentasjon for å kvalitetssikre arbeidet.

Det er en krevende jobb, men hjelper sykehjemmet å være sikker på at de tilbyr et best mulig opplegg til hver individuelle bruker på sykehjemmet.

Alle brukerne går gjennom en livshistorie-kartlegging. Ut ifra den lages det en aktivitetskalender som er tilrettelagt hver enkelt bruker.

- Jeg byr gjerne opp jentene til dans, eller får tak i sjømat og låner kjøkkenet for å tilberede litt mat. Man får gjøre det man vil her, sier Årstein.

- Det er kjempeopplegg. Vi reiser for eksempel på turer ut til Sula, Mausund eller Titran. Når vi kommer tilbake forteller vi som har vært på tur om opplevelsene våre, til de som ikke fikk til å være med. Det gir oss mye å snakke om, sier han.

- Jeg har også begynt å være med på bingo. Det var kona mi som alltid dreiv med det. Jeg prøvde å være med en gang, men da ble jeg kasta ut for at jeg prata for mye, ler han, før han fortsetter:

- Nå som jeg har begynt å spille selv, så merker jeg at det er likest når det er stille, sier Årstein og smiler.Artikkelen fortsetter under bildet:

Rachel Tørum Hallfrid Bergheim Frøya Sykehjem Livsgledesykehjem- Har ingenting å klage på

Mottoet til livsglede-arbeidet er at alle skal leve livet - livet ut. Det å være et livsgledehjem handler om å legge til rette for aktiviteter, gjøre sykehjemmet til et trivelig sted å være, å tilrettelegge for besøk og om å forsøke å oppfylle brukernes ønsker.

- Jeg trives veldig godt på sykehjemmet. Alle er snille og reale. Jeg føler at jeg får alt jeg ber om, sier Hallfrid Bergheim, som bor på sykehjemmet.

- Jeg gleder meg til bingo på mandagene, og koser meg ekstra når det er sang og musikk på sykehjemmet. I forrige uke var vi på kafeen på Stjernesenteret også, forteller hun.

Ekstra stas var det å reise på utflukt til hjemplassen Mausund. Her fungerte hun som turguide for de andre.

- Det er veldig artig å komme seg ut litt og se alt som finnes på Frøya. Da har vi mye å prate om etterpå. Jeg har vært på tur til Titran også. Det var veldig artig, sier Hallfrid.

- Jeg har ingenting å klage på. Dagene er fylt med mening, og det er mange som er innom sykehjemmet i løpet av uka, sier hun.

- Hallfrid er veldig flink til å aktivisere seg selv også. Hun hekler blomster i alle farger, sier Rachel Tørum, livsgledeansvarlig ved Frøya sykehjem.


Artikkelen fortsetter under bildene fra mandagens kakefest:Takker for den lokale støtten

Mandag ettermiddag var det kakefest på Frøya sykehjem. Her feiret de ansatte at de igjen har klart resertifiseringen.

- Vi er stolte av at vi har klart det for tredje år på rad. Vi forventet at det skulle gå, men det er alltid spennende. De har strenge krav, sier Rachel Tørum, livsgledeansvarlig ved Frøya sykehjem.

- Det er mye arbeid, men det er gull verdt. Det sørger for kvalitetssikring av arbeidet vårt, og at vi vet at vi har fokus på hver enkelt bruker, sier Camilla Røstad, livsgledekonsulent ved Frøya sykehjem.

De takker alle frivillige lag, organisasjoner, skoler, barnehager og medhjelpere som bidrar til at de kan fylle hverdagen til brukerne med forskjellige opplevelser.

- I tillegg må vi takke for alle pengegavene vi får. De bidrar til at vi har handlingsrommet vi trenger til å gjennomføre aktivitetene. Tusen takk! Vi blir stolt og ydmyk av støtten dere viser oss, sier Tørum.

Annonser
Annonser