°C
Annonser
Dyrøya Havn

To flytebrygger stjålet fra Dyrøya

To flytebrygger liggende i vika ved Kvalværa på Dyrøya er blitt stjålet. Eier av den ene flåten, Kirsti Bekken tror de er blitt slept vekk med båt.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi oppdaget at de var borte forrige fredag da vi skulle utover og se til dem. De har ligget mellomlagret i påvente av et nytt naust, sier Kirsti Bekken.

Hun er opprinnelig fra Dyrøya og har hytte på Sula. Da hun forrige uke kjørte utover til Dyrøya, ble hun oppmerksom på at flytebryggene i Kvalvær - vika var borte.

- Folk er flinke til å lete rak og søppel i øyriket, som er kjempebra, men har liten tro på at noen kunne tatt det som rak da bryggene var godt belagt på land. Mest trolig er de slept med båt bort fra stedet, sier Bekken.

Hun forteller at fra de først oppdaget at de var vekk, og fra siste sikre observasjon er det et vindu på ca. 14 dager.Flytebrygger av stål

Den ene flytebryggen tilhører Kirsti sin familie og den andre eies av Frøya Kystlag. Begge er merket med Nor-mær og er 12x2 meter store.

- Flytebryggene er litt spesielle da de tidligere er brukt på oppdrettsanlegg. De er laget av stål og det er mange som bruker de som flytebrygger ved naustene sine her ute, sier hun.

- Det er jo litt spesielt å stjele to flytebrygger. Det kan jo tenkes at man har ønsket å spare penger ved å stjele dem ettersom flytebryggene er ettertraktet, sier Bekken.

Da Kirsti og mannen hennes forrige uke oppdaget at de to flytebryggen var vekk, sendte de inn en anmeldelse til politiet.

Nå håper de at det er mulig å få tilbake flytebryggene i god behold.

- Vi håper selvsagt at det er mulig å finne ut av saken, hvis ikke blir vi nødt om å gå til innkjøp av ny flytebrygge, sier Bekken.Nedenfor ser du posisjonen der flytebryggene har ligget lagret på Dyrøya.

Utklipp av kart; Kirsti Bekken.Annonser
Annonser