Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Tage Aarstad Sara Meyer Schønningsen Krafttak Mot Kreft

Har allerede fått med 100 bøssebærere

Aksjonslederne for Krafttak mot kreft på Frøya, Tage Aarstad og Sara Meyer, har ikke hatt problemer med å samle bøssebærere. Til nå har 100 ungdommer meldt seg til årets aksjon.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Oppkjøringen til Krafttak mot kreft 2018 er i gang. Aksjonslederne på Frøya; Tage Aarstad (for svartrussen) og Sara Meyer Schønningsen (for rødrussen) er allerede svært engasjert i aksjonen.

- Målet er å slå fjorårets rekordhøye sum på 329.155 kroner. Det blir tøft, men vi vil samle inn så mye penger vi klarer til Kreftforeningen, sier Sara Meyer.

- Vi skal i alle fall klare å slå Hitra. Det er jeg ikke i tvil om. Det er de som skal bade i år også, sier Tage Aarstad, og refererer til den interne konkurransen med Hitra om at den som samler inn minst penger må hoppe på sjøen.Har allerede 100 bøssebærere

Meyer og Aarstad synes det er en stor ære å få være aksjonsledere for Krafttak mot kreft på Frøya.

I Krafttak mot kreft 2018 går pengene til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling.

- Det er ærefullt. Vi har mulighet til å bidra til at det blir samlet inn mye penger til en god sak som både kan hjelpe de som har kreft og personer som blir syke i fremtiden, sier Tage.

- Alle har et forhold til kreft, så Kreftforeningen er en forening som alle vil være med å kjempe for. Men det er klart at det også er et press på oss ettersom Frøya er kjent for å samle inn så mye penger, sier Sara.

Det presset bruker de som motivasjon til å få til en svært god aksjon de kommende månedene.

- Vi har allerede 100 bøssebærere, så engasjementet er høyt. Det er både russ og elever fra 1. og 2. klasse, sier Tage.

- I tillegg så har vi fått til en avtale med kulturhuset slik at de setter på en ekstra 20-kroning på billettene i tiden fremover. Da kan folk  velge om de vil kjøpe en litt dyrere billett og samtidig støtte Kreftforeningen, sier Sara. 
Bøsseaksjon 1.mars

I fjor var det første året med digital innsamling i tillegg til bøsseaksjonen. Det skal de fortsette med i år. 

Om kort tid vil givere kunne velge om de vil være anonyme eller legge igjen en beskjed når de fører inn penger på frøyarussens "Krafttak mot kreft"-konto. 

- I tillegg så vil vi gå rundt med bøsser 1. mars, og da vil det også være mulig å gi penger via Vipps. Så det skal ikke være vanskelig å få støttet Kreftforeningen i år, smiler Sara.

- Vi skal også ta telefoner til næringslivet etter hvert. De bruker å være veldig positive til disse aksjonene og vil gjerne bidra, sier hun. 

- Det er bare å følge med i tiden fremover. Vi skal gjøre det vi kan for at flest mulig støtter Kreftforeningens arbeid, sier Tage.Annonser
Annonser