Frøya nyheter

26.02.2020 °C m/s
Annonser
Hans Stlolan Går 2

Hans er tilbake i kommunestyret

Han var Arbeiderpartiets ordfører i fire år før han ble vraket for Berit Flåmo. Nå gjør Hans Stølan comeback i politikken på Frøya, nå for Senterpartiet. Se hvem som sitter i det nye kommunestyret her:

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserAlle stemmene er talt opp. Valgresultatet for Kommunestyrevalget 2019 er klart. Frøya endte opp med 2.333 partifordelte stemmer. Det vil si en oppmøteprosent på 60 prosent.


Mandatfordelingen er klar

Nå er det også klart hvem som vil sitte i det nye kommunestyret på Frøya. Der blir fordelingen som følger.

  • Arbeiderpartiet 7 representanter
  • Senterpartiet 5 representanter
  • Høyre 3 representanter
  • Rødt 2 representanter
  • Venstre 2 representanter
  • Frp 2 representanter
  • Pensjonistpartiet 1 representant
  • SV 1 representant


Arbeiderpartiet har flest kvinner

Arbeiderpartiet gikk tilbake i årets valg, men sitter igjen med syv mandater i kommunestyret.

Av Arbeiderpartiets syv representanter er tre kvinner. Det er klart best kjønnsfordeling av alle partier. Av alle de 23 medlemmene i kommunestyret er totalt seks faste medlemmer kvinner. Arbeiderpartiet drar opp kvinneandelen som blir på 26 prosent.

Ap stiller med Berit Flåmo, Geir Meland, Kristin Reppe Storø, Magnhild Myrseth, Roger Tvervåg, Billy Fredagsvik og Nils Jørgen Karlsen som faste medlemmer i kommunestyret.

De tre første på listen er kjente ansikter i Arbeiderpartiet på Frøya. Både Magnhild, Roger, Billy og Nils Jørgen er alle nye krefter i kommunestyret.


Hans ble løftet opp på listen

Senterpartiet øker mest. De har gått fra én representant til fem i kommunestyret. Knut Arne Strømøy får med seg Lene Dahlø Skarsvåg, John Asbjørn Jegtvik, Kai Ronny Arntzen og Hans Stølan på laget.

Hans måtte takke for seg som ordfører for Arbeiderpartiet i 2011. Nå har han blitt løftet opp på listen til Senterpartiet fra en 13 plass til en 5.plass. Det gjør at han nå skal gjøre comeback i kommunestyret.


Artikkelen fortsetter under bildet:

John Asbjørn Jegtvik Senterpartiet John Asbjørn Jegtvik var politiførstebetjent ved Frøya lensmannskontor. Nå jobber han for Salmar.Lars ble stemt frem av

Høyre gjorde et godt valg på Frøya og gikk fra to til tre representanter i kommunestyret. Ekteparet Kristin Furunes Strømskag og Remy Strømskag vil representere partiet.

I tillegg er Lars Måsøval løftet opp på listen. Laksegeneralen sto opprinnelig på en 12.plass, men har kommet inn som fast medlem i kommunestyret.


Rødt får to plasser

Rødt er et helt nytt parti i kommunestyret på Frøya. De kommer inn med to representanter. Dordi Hammer, som har gjort seg bemerket i vindkraftsaken på Frøya, og allmennlege Steven Crozier.


Arvid og Halgeir representerer Venstre

Venstre går tilbake fra fire til to representanter i kommunestyret. Arvid Hammernes beholder den faste plassen sin, og får med seg Halgeir Arild Hammer.

Dermed kan det ligge an til livlige diskusjoner mellom ekteparet Dordi og Halgeir.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Lars-Måsøval-2 Lars Måsøval ble flyttet opp fra 12. plass på listen til å få en plass blant Høyres tre representanter i kommunestyret.

Frp får to mandater

Fremskrittspartiet går fra tre til to representanter i kommunestyret. Det er førstekandidat Olaf Reppe og Aleksander Søreng som blir de faste medlemmene til partiet.

Begge to jobber innenfor oppdrettsbransjen.


Svein Viggo får fast plass

Pensjonistpartiet er et helt nytt parti på Frøya. De får én representant i kommunestyret. Svein Viggo Johansen fra Titran kommer inn som fast medlem.

Han har vært engasjert i politikken hele livet og har tidligere erfaring fra kommunestyret på Frøya i tre perioder.


Eskil representerer SV

SV hadde nok håpet på en økning i antall representanter i kommunestyret, men blir stående på ett mandag. Eskil Sandvik blir SVs faste representant i kommunestyret.

Han er godt kjent for de fleste på Frøya. Både som villsaubonde og ikke minst som leder for aksjonsgruppa «Nei til vindkraftverk på Frøya» de siste ni månedene.


Annonser
Annonser