Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Hans Anton Grønskag Forfatter Titranspelet 2019 2 FOTO: Arkivfoto

Hans Anton er foreslått til Årets trønder

Nei til vindkraft-general Hans Anton Grønskag er foreslått som kandidat til kåringen Årets trønder.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyas Hans Anton Grønskag har utmerket seg stort både lokalt og nasjonalt gjennom kampen mot vindkraftutbygginga på Frøya. Nå har det ført til at han er foreslått kåringen Årets trønder 2019. Det skriver Adresseavisen.

Prisen er et samarbeid mellom NRK Trøndelag og Adresseavisen.

- Det er en veldig stor ære. Jeg må få takke de som har foreslått meg, sier Hans Anton Grønskag, ydmykt.

- Det er gledelig at motstandsarbeid mot vindkraft kan komme i front. Det må jeg si. Men dette er ikke et arbeid jeg har gjort alene. Vi er mange som kjemper denne kampen. Jeg ser på nominasjonen som en støtte til saken vi jobber for, sier Grønskag.


- Dette er et folkeopprør

Hans Anton har engasjert seg mot vindkraftutbygging i 17 år. Det siste året som leder for folkeaksjonen «Nei til vindkraft på Frøya», og nestleder i den nasjonale motstandsorganisasjonen Motvind.

Adresseavisen omtaler han som et symbol for landets vindkraftmotstandere.

- Slike symboler er det mange av, sier Grønskag.

- Det er hyggelig at innsatsen min blir lagt merke til, men vi er mange som kjemper. Dette er et folkeopprør, påpeker han.


- Lov til å vise følelser

Grønskags engasjement har ikke avtatt med årene. Selv om regjeringen skrotet NVEs forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land, ser han ikke det som noen stor seier.

- Vi trenger en samfunnsplan som vurderer mer enn det tekniske. Vi må se på hele potensialet vi har for fornybar kraft i Norge, før man velger å bygge ut i urørt natur. I tillegg bør vi få til en samfunnsdebatt om det er rett å bygge ut norsk natur for å produsere kraft til Europa, mener Grønskag.

- Det synes er gledelig er å se det store engasjementet for saken. Det tror jeg er fordi aksjonsgruppen har fått frem budskapet på en forståelig måte. Naturen vår er truet. Da er det lov til å reagere og vise følelser, sier han.

Forslag til Årets trønder sendes inn frem til 7.november. Deretter vil en jury velge ut fem kandidater som presenteres i slutten av desember.

Det er folket som til slutt avgjør hvem de mener fortjener tittelen Årets trønder 2019.

Annonser
Annonser