°C
Annonser
Halten-turister-1

Halten ble internasjonalt reisemål

I går ettermiddag fikk fiskeværet Halten besøk av 80 amerikanske turister.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

I går fikk Halten besøk av et skip med 73 amerikanske passasjerer. Dette var aller første gang et cruiseskip har besøkt fiskeværet, men skal man tro reaksjonen fra gjestene, blir det neppe siste gangen.

-De var over seg av begeistring, forteller daglig leder i Stiftelsen Halten, Ragnar Grønås til Frøya.no. Grønås fikk litt av en start på jobben som ny leder, da dette var han aller første dag på jobb.

-Ja det ble en brå start, forteller Grønås. Men også en kjempedag. Han forteller at han fikk testet engelsken skikkelig da han viste turistene rundt på øya.


Halten inn

Selskapet «Zegrahm expedition», er ansvarlige for turen med ekspedisjonsfartøyet «Sea Adventurer», som etter planen nå seiler videre opp til Svalbard med sine gjester.

-De hadde vært i Geirangerfjorden i går og skulle etter planen til et nytt bestemmelsessted, da været ikke helt ble som planlagt, forteller Grønås.

- Derfor så man seg om etter et nytt mål, noe som altså ble Halten og Frøya. Noe Mats Forsberg i Kyst-Norge må ta mye av æren for, siden han var den som foreslo strandhugget, sier han.


Halten-turister-3-R Skipet "Sea adventurer" ankret opp utenfor Halten i går.

Over 80 i land

Det var i alt over 80 personer som kom i land på Halten med småbåt, etter at skipet hadde ankret opp. Aldersmessig var det god spredning, med turister fra 30 til over 70.

-Dette ga oss både en flott opplevelse, og penger i kassa, forteller Ragnar Grønås.

Nå håper han på at dette kan være starten på flere slike båtanløp i framtiden. Turistene fikk høre historien til Halten og gå rundt på været. Og det var ingen tvil om at amerikanerne syntes Halten var både vakker og fascinerende. Et filmteam var også med og foreviget besøket.


Flere besøk

-Vi fikk signaler på at Halten kan være sted for både lignende eventer og andre typer arrangementer, forteller Grønås.

-Tørrfiskloftet vårt er godt egnet til sammenkomster, og siden «Sea Adventurer» gjør denne reisen en gang i året, kan gårdagen ha vært med på å gjøre oss til et framtidig stoppested, håper han. At de beøskende var helt overveldet over stedet er jo også positivt for oss.


Halten-turister-4 Turistene var overbegeistret over hva de fikk se og oppleve på Frøyas ytterste øy.

To viktige timer

De amerikanske turistene ble på Halten i vel to timer, før de igjen var om bord i skipet som fortsette ferden mot Tromsø og Svalbard. Nå håper den nye Haltensjefen på mange flere bookinger og at flere enn han selv og amerikanerne oppdager denne perlen i havet.

-Selv var jeg her første gang under Haltendagene i fjor og falt pladask for øya. Vi har en del bestillinger allerede, men ønsker oss fler. Og vi håper på solskinn på årets Haltendag, sier Ragnar Grønås, som kan fortelle at også sola stakk fram da amerikanerne besøkte dem. Et godt tegn?

Annonser
Annonser