Frøya nyheter

27.11.2020 °C m/s
Annonser
Alle Hater Johan Jpg "Alle hater Johan" vil bli en fargerik komedie om enstøinger, og Nordisk Film har valgt Titran som innspillingssted av filmen.

–Hadde vært gøy med lokal skuespiller

Over 400 barn og ungdommer kjemper om fire store roller i spillefilmen «Alle hater Johan». Castingansvarlig innrømmer at det hadde vært gøy med en lokal skuespiller fra Frøya eller Hitra.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er et lappeteppe som skal koordineres. Hvem som får rollene avhenger også av den voksne castingen. Det vil ta litt tid, sier castingansvarlig Hanna Kavli Lund i Løkka Casting.

I helgen holdt Løkka Casting auditions til spillefilmen «Alle hater Johan» i Frøya kultur- og kompetansesenter. Mange er spente på om de får muligheten til å være med videre i kampen om å få spille på det store lerretet.

- Det beste rådet jeg kan gi er å smøre seg med tålmodighet, sier Kavli Lund.


- Gøy om noen lokale ble med

I slutten av mars 2020 kan Titran bli location for oscarnominerte Hallvar Witzøs spillefilmdebut «Alle hater Johan».

I helgen holdt castingselsskapet auditions for å se etter fire store roller for barn og ungdom. Det trakk mange til Frøya kultur- og kompetansesenter.

- Vi er kjempefornøyd med at hele 85 barn og ungdommer møtte opp til audition, sier Kavli Lund.

- Er det sannsynlig at en eller flere av rollene går til lokale talenter?

- Det er alt for tidlig å si. Vi har ikke sett godt nok gjennom materialet ennå. Det jeg kan si er at vi er veldig glade for at det kom så mange fine små og store på audition. Nå gleder vi oss til å se nærmere på opptakene både fra Frøya og Trondheim, sier Kavli Lund.

- Vi synes selvsagt at det hadde vært veldig gøy å få med noen lokale fra Frøya, Hitra eller i området rundt, sier hun.Artikkelen fortsetter under bildet:

Hallvar Witzø «Alle hater Johan» blir Hallvar Witzøs spillefilmdebut.

Over 400 kjemper om fire roller

Filmen «Alle hater Johan» er en bygdekomedie som følger Johan Grandes kamp for tilhørighet og kjærlighet helt fra 1940 til 2019. Manus er skrevet av suksessforfatter Erlend Loe. Produsent er Elisabeth Kvithyll i Nordisk Film Productions AS.

Målet er å starte innspillingen våren 2020. I helgen holdt de auditions for å nå ut til barn og ungdom i Trøndelag.

Det var 350 som møtte opp i Trondheim på lørdag og 85 som møtte opp på Frøya på søndag.

- Nå gleder vi oss til å se nærmere på opptakene både fra Trondheim og Frøya for å se hvem vi ønsker å møte igjen til en ny prøvefilming, sier Kavli Lund.

- Vi ser for oss å ha en callback i slutten av november. Da tar vi kontakt med de som i første omgang går videre. Ikke fortvil om det ikke blir deg. Det kan hende at man er aktuell for en rolle senere likevel. Det er en lang prosess, sier hun.

- Vi har som mål å ha på plass største rollene i løpet innen medio januar, deretter starter Nordisk Film med å caste statister til spillefilmen, sier hun.

- Vi kommer til å ha behov for folk i alle aldre som statister, sier castingansvarlig.- Glad for at vi fikk sett alle

Kavli Lund forteller om en fin auditiondag i Frøya kultur- og kompetansesenter. Det gikk i ett fra klokken 13:00 til 18:30. Da rakk de å se alle de 85 som ønsket å prøve seg på audition.

- Det ble en god del venting på mange, men folk var utrolig tålmodige. Vi må skryte av kinoansvarlige Mona. Hun skapte gode rammer og fikk oss til å føle oss velkommen, sier hun.

- Jeg er glad for at vi fikk sett alle sammen før vi dro. Det var en veldig morsom dag. Vi håper at alle har hatt en god opplevelse!

Annonser
Annonser