Frøya nyheter

19.11.2018 °C m/s
Annonser
Tommy Aas Bryggeriet Frøya 1

-Hadde aldri drømt at det skulle gå så bra

Tommy Aas og bryggeriet Frøya produserer allerede 50.000 liter øl i året. Målet er nærmere 70.000 og tre sikre arbeidsplasser. Suksessen til det lille bryggeriet på Uttian overgår gründerens drøm.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Jeg håpet det skulle gå greit, men hadde aldri drømt om at dette skulle gå så bra! 

Tommy Aas sitter i fjæra på Uttian og ser tilbake på sin korte tid som bryggerigründer. 

Bryggeriet Frøya har på nytt vokst ut av lokalene sine, og har nå flyttet inn i nye i samme bygg på Uttian. 

Over to etasjer har Tommy og medarbeiderne hans laget et effektivt bryggeri akkurat slik Tommy ønsket seg.

I dag produserer det lille Frøyabryggeriet rundt 50.000 liter øl i året, og de siste ukene har produksjonen av årets juleøl gått for fullt på Uttian.

 

Bedre enn ventet

 

 

-Jeg må nok innrømme at dette har gått mye bedre enn jeg trodde den gangen jeg tok steget og gjorde denne hobbyen til jobb, sier Tommy.

-Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har angret ett sekund. 

Selvsagt kunne jeg godt ha vært ute på sjøen på merdkanten på slike fantastiske soldager, men jeg er glad for valget, smiler han.

For Bryggeriet Frøya kan vise fram rundt 10 forskjellige ølsorte, og jevn produksjon året rundt. 

Aas ønsker å øke til mellom 50 og 70.000 liter i året, for da vil bedriften kunne sikre tre gode arbeidplasser. 

Stort større ønsker han ikke å bli.

-Vi er lokalmat, og satser da heller på å holde kvaliteten oppe. Men vi må fortsatt noe opp i volum, sier Tommy.


Tommy Aas Arnnt Erik Hansen Og Mona Nicolaisen Bryggeriet Frøya Bryggerisjef Tommy Aas, lagersjef Arnt Erik Hansen og kvalitetssjef Mona Nicolaisen produserer øl for full musikk på Bryggeriet Frøya på Uttian i sommer.

Selger over hele landet

 

 

Nå på sommeren er tre personer i fullt arbeid på Bryggeriet Frøya i solsteika. 

Sommeren er en god tid for en ølprodusent

-Vi har et godt distribusjonsapparat nå og selger til over 100 butikker i Trøndelag og Møre og Romsdal, forteller Tommy.

-I tillegg selger vi også gjennom landsdekkende spesialbutikker så i dag kan du få tak i øl fra Frøya over hele landet. 

Vi har to grossister som sørger for butikkene. På Frøya og Hitra tar vi distribusjonen selv.

Vi har blitt mere effektiv og modifisert bryggeriet, og nå har vi fått ned prisen fra 70 til 55 kroner, noe som selvsagt hjelper. 

Vi selger også mye på fat, særlig om sommeren, sier Aas.

 

Frøya stolt

 

 

-Det viktigste er selvsagt at folk smaker og liker ølet, sier Tommy Aas.

-Og kjøper flere ganger. Finner seg en favoritt.

Jeg tror folk på Frøya er stolte av bryggeriet og over at vi kan by på øl som er produsert her ute ved havet.

Når man har besøk utenfra, så tror jeg mange sørger for også å servere lokalt øl til den lokale maten.

Det er vi veldig glade for.  Vi leier ut tappetårn og selger mye fatøl til bursdager og andre feiringer.

Til helga skal vi delta på den store mat og ølfestivalen i Trondheim sammen med rundt 20 andre lokale bryggeri. 

Det er viktig å synes, slik at stadig flere oppdager oss. 

Så Frøyaølet kan nå enda flere, smiler bryggerisjef Tommy Aas.

Tommy Aas På Uttian Det startet som et forsøk på å leve av en hobby. Nå selger Tommy Aas øl til hele Norge og bryggeriet har tre ansatte.
Annonser
Annonser