°C
Annonser
Ingrid Kristiansen Frøya Kommune Hunt

- Håper vi er over det verste

Ingen nye smittetilfeller de siste fem dagene, gjør at kommuneoverlege Ingrid Kristiansen håper at vi er over det verste. Frøya kommune velger likevel å opprettholde de strenge restriksjonene.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- De siste fem dagene er det ikke påvist noen nye smittetilfeller på Frøya og vi håper at vi kanskje er over det verste nå, sier kommuneoverlege Ingrid Kristiansen.

Frøya kommune valgte i dagens formannskapsmøte å opprettholde de strenge smitteverns - tiltakene frem til 19. januar. Det vil si at munnbind - påbudet fortsatt er gjeldene på alle offentlige steder.

I tillegg gjelder alle andre anbefalinger som ble innført i begynnelsen av januar.

- Beredskapsledelsen har daglig møter og sender også ut pressemeldinger med oppdatert informasjon om situasjonen daglig, sier kommunedirektør Beathe Sandvik.Letter på restriksjoner for barn og unge

Hittil har barnehager og barneskoler vært på rødt nivå. Fra neste uke skal dette lettes på og de skal over til gult nivå.

Elever ved Guri Kunna videregående har denne uken også begynt med fysisk undervisning igjen.

- Vi åpner det vi må åpne, resten må vente en liten stund til. Vi prioriterer å åpne opp for barn og unge, mens vi fortsetter å skjerme de eldre, sier Sandvik.

Forrige uke fikk kommunen tre hetteglass med koronavaksine, disse var forbeholdt beboerne på sykehjemmet. Hittil er det totalt 16 personer som har blitt koronavaksinert.

- Vi får tre nye doser i morgen og 20% av disse vil bli gitt til legene på legevakten. Resterende doser vil bli gitt til sykehjemsbeboere, sier kommuneoverlegen.- En unik innsats

Nær 2.000 personer blitt testet for koronaviruset i Frøya kommune. Forrige uke var det massetesting på Sula etter at en ansatt på Coop fikk påvist smitte.

- Det er gjort en unik innsats i forhold til testing. Jeg må også understreke at vi har hatt et formidabelt samarbeid med Salmar, etter at de fikk påvist smitte på arbeidsplassen, sier Kristiansen.

- Det har lagt til rette for god kartlegging og effektiv testing. Foreløpig er det ingen nye smittetilfeller hos Salmar, opplyser hun.

Samtidig skryter beredskapsledelsen av innsatsen innad i kommunen - og blant frivillige.

- Jeg har ikke ord for hvor flinke frøyværingene har vært til å stille opp i denne situasjonen vi har havnet i. Det er helt fantastisk, sier kommunedirektøren.Annonser
Annonser