Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
Diana Berglund Kafeansvarlig Café Sjøstjerna

Håper flere kan bli matreddere

Daglig leder Diana Berglund på Café Sjøstjerna håper flere kan bli matreddere via appen ¨Too good to go".

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Jeg håper flere kan benytte seg av tilbudet vi har. Det er ikke sikkert alle har hørt om det enda, sier daglig leder Diana Berglund.

I 2018 startet Café Sjøstjerna opp med en god løsning for å forhindre matsvinn. På slutten av dagen kan det ofte være igjen mat og for å slippe å kaste dette, kan man den siste halvtimen få den til en billigere penge.

- Da legger vi ut den maten vi har igjen på en app som heter ¨Too good to go¨. Og man vil kunne få maten til en billigere penge, sier hun.


Veldig populært i starten

Da konseptet først ble kjent for frøyværingene forteller Diana at flere var flinke til å benytte seg av tilbudet de hadde den siste halvtimen av dagen.

- Mot for hvordan det var i starten, har det nok dabbet av litt, sier hun.

Hun forteller at mye av årsaken til det kan være at det er veldig varierende hva de har igjen etter en lang dag.

Noen ganger kan det være igjen mye, andre dager kan det være tomt før lunsj.

- Det kan kanskje bidra til at folk mister litt interessen, ettersom det er veldig varierende om vi har igjen noe - og hva vi har, legger hun til.Flest yngre bruker appen

Diana forteller at det stort sett har vært flere yngre som har benyttet seg av ¨Too good to go¨- appen. I hverdagen er det fra 17.30 - 18.00 det er mulig å bruke appen og på lørdager er det fra 15.30 - 16.00.

- Det er nok helt klart den yngre garde som bruker appen mest, men vi skulle gjerne sett at flere brukte den, smiler hun.

Om det er igjen noe på slutten av dagen er det ofte chiabatta, påsmurte rundstykker eller vafler. Man får mer informasjon i appen om hva som er igjen hver enkelt dag.

- Jeg håper at flere kan bli matreddere og sjekke ut hva vi har på appen om ettermiddagene, smiler Diana.


Skaper holdningsendringer

Trøndere har reddet 69.175 poser med mat fra å ende opp som svinn hittil i år. Trondheim, Steinkjer og Namsos ligger på topp, etterfulgt av Orkland, Stjørdal og Melhus.

Antallet har økt med 25 prosent i Trøndelag fylke, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor (fra og med 1. januar til og med 29. september begge år).

– Trøndere er ivrige brukere av appen, og det gjelder både samarbeidspartnerne våre og folk flest, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go Norge.

Hun tror at matredding sakte, men sikkert vil bidra til å endre holdningene våre til mat.

- Det må til hvis Norge skal klare å nå målet om å halvere svinnet sitt innen 2030, legger hun til.

I arbeidet med å bekjempe matsvinn er det også viktig å skape engasjement, slik at folk får eierskap til problematikken.

- Vi håper at konseptet med forundringsposer kan gjøre det litt spennende å redde mat. Det er et overraskelseselement der, for du vet ikke helt hva som havner oppi posene. Det kommer an på hva som er til overs den dagen, sier hun.


Annonser
Annonser