°C
Annonser
Sigurd Elias Hestnes Vie, Juleinnsamlingsaksjon, frøya

Håper å nå flere med sin spesielle julekalender

Sigurd Vie (16) er klar for den åttende versjonen av sin spesielle julekalender. Den skal nå flere enn noen gang.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Sigurd Elias Hestnes Vie (16) holder på tradisjonen om sin spesielle julekalender. Allerede nå har han samlet inn sine første bidrag til Plan International Norge sitt arbeid for å hjelpe barn.

- Det blir ikke ordentlig jul uten innsamlingsaksjonen, sier Sigurd Vie og smiler.Samler inn penger til de som trenger det mer

I åtte år på rad har han ofret egen julekalender, for å hjelpe andre. Det ble startet i regi av hans mor, Brit. De siste årene har han selv tatt over ansvaret.

- Jeg gleder meg til å samle inn penger til de som trenger de mer enn meg selv, sier Vie.

- Jeg synes at det er givende å kunne bidra. Samtidig er det artig å gjøre noe annerledes enn alle andre, sier Vie.Vil bedre jenters rettigheter

- I år går pengene til å bedre jenters rettigheter i andre land. Slik at de også kan gå på skole sammen med guttene. Slik at de slipper å være redde for å være den de er, forteller han.

- Verden bør være et likeverdig sted for alle. Vi må minske forskjellene mellom kjønnene - særlig i de landene hvor forskjellen er størst. Om vi greier det, mener jeg at vi har kommet langt, sier Sigurd.Helt siden oppstarten har julekalenderen til Sigurd fått mye oppmerksomhet. I 2015 vant han prisen "Årets kroneruller" i kåringen av Norske Helter.

Han ble også "Årets unge frøyværing" i Frøyawards 2015.

Nå håper han innsamlingsaksjonen får mye oppmerksomhet i år, slik at den kan nå hele Norge.

- Julekalenderen blir mer og mer moderne, gjennom at den blir digital. Derfor er det mulig å nå flere, sier Sigurd.

- I fjor hadde jeg digitalt lotteri for første gang, på grunn av korona. Folk kunne vippse penger for å kjøpe lodd. Det fungerte kjempebra, sier han.

- Et lotteri er ingenting uten gevinster. Ta gjerne kontakt om du vil bidra med gaver, påpeker Vie.

- Jeg planlegger også å selge juletrær - slik vi har gjort før. Vi skal også gjennomføre noen budrunder på nett. Det er bare å følge med på Facebook-siden!Innsamlingen er i gang

Innsamlingsaksjonen til Sigurd er allerede i gang, selv om julekalenderen ikke offisielt starter før 1.desember.

- Det er bare å gi bidrag, oppfordrer Sigurd.

- Akkurat nå har jeg satt målet til 12.000 kroner, men den summen kan øke om folk på Frøya og resten av Norge engasjerer seg, sier han og smiler.

Annonser
Annonser