°C
Annonser
Hallbjørn Stenahug 2020 2

Godt i gang med neste års festival

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug jobbet døgnet rundt før årets Frøyafestival. Nå gleder han seg til å få et helt år på å planlegge neste års fest. Tidspunktet er allerede klart.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserDet er klart at det blir Frøyafestival også i 2022, og festivalledelsen er så fornøyde med årets festival, at datoene 3-6 august allerede er fastsatt i kalenderen.

-Vi vil at både frivillige og publikum skal merke seg datoene allerede nå, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-Mange planlegger sommer og ferie tidlig, og ønsker å vite når festivalen blir, for å kunne være med.

Det er hyggelig, sier han, og røper at årets festivalsuksess kan få betydning for 2022.Begrenset antall-I år hadde vi konserter med inntil 700 tilskuere. Jeg tror at vi også neste år kommer til å operere med adgangsbegrensninger, så da bør publikum som i år er tidlig ute med å bestille billetter på nettet, sier festivalsjefen.

-I år var over halvparten av konsertene utsolgt lang tid på forhånd. Neste år tror jeg alt blir solgt ut på forhånd.

For vi skal sørge for at det kommer toppartister til Siholmen. Kanskje blir det da åpnet for utenlandske artister også, sier Stenhaug.

-Noe av det mest positive vi opplevde i år var det nye bestillingssystemet. Det fungerte over all forventning, og var med på å gi publikum bedre service og opplevelser.

Vi har jo heller aldri tidligere fått så utrolig mange flotte tilbakemeldinger.

Det varmer alle våre frivillige – inklusive festivalsjefen!Foto: 700 billetter ble solgt til konsertene under årets festival. Det blir trolig samme opplegg også neste år. Men kanskje det blir solgt flere billetter.Sterk koronakontroll


Frøyafestivalen hadde over 3000 besøkende i år, og Stenhaug og resten av staben har jobbet hardt for å holde koronaen borte.

To uker etter festivalen er festivalsjefen optimist, siden det ennå ikke er meldt om smitte etter konsertene.

-Det er kanskje litt tidlig, men det ser ut som vårt konsekvente testregime og kontroll av koronapass har virket.

Med over 3000 mennesker på et avgrenset område, er det veldig tilfredsstillende om det har lyktes å gjennomføre festivalen uten å få smitte inn i lokalsamfunnet.

Men selv med test kan der jo ha vært en superspreder her som ikke har hatt symptomer. Men så langt ser det godt ut, sier StenhaugUtslitt men ivrigHvordan blir 2022 er det store spørsmålet for festivalsjefen nå. Årets festival ble satt sammen på rekordtid, fordi så mye var usikkert omkring hvor stort publikum man kunne ha.

-Jeg gleder meg til å kunne bruke lengre tid på å planlegge neste festival, sier Stenhaug.

-Med kun 6-7 uker til å forberede som i år, vil jeg ikke klare en gang til, smiler han.

-Det ble alt for mange netter med for lite søvn.

-Men nå har jeg fått ladet batteriene igjen, og ser fram til å starte jobben med en super festival i 2022, sier Hallbjørn Stenberg som må i to ukers karantene når han kommer til Thailand hvor han bor.

De tenker han å bruke på etterarbeid etter årets festival.


Foto: Hallbjørn Stenhaug jobber i ett år med en festival, og er på jobb lenge etter at artister og publikum er gått hjem.

Annonser
Annonser