°C
Annonser
Markus Skien

Godt grep om NM i drifting

Brødreduell i 16.delsfinalen, en clutch som ikke gjorde jobben sin, og mye imponerende kjøring; NMK Frøya hadde en spennende helg i Skien.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser


FOTO: Sviddgummi  , Driftwifefoto , Billbo.no og Moldestad Photography

Det var stor spenning foran runde tre av årets R-Drift-Cup, der NMK Frøya-gjengen reiste til Skien for å sloss om viktige poeng. Og allerede på innsjekken før dette løpet så skjønte man at store ting var på gang, når alle 40 førere og team møttes på Herkules kjøpesenter i sentrum av Skien. 

- Det var en ny vri for å få vist frem biler og sporten til et større publikum. Alle bilene ble utstilt foran kjøpesenteret, og førerpresentasjonene ble gjort her foran et stort publikum, sier Helge Myrseth.

- På kvelden fikk bilene kjøre parade med politieskorte gjennom sentrum også. Og dette er første gangen noe slikt er blitt gjort i Norge. Det ble en stor suksess for alle involverte, sier han. 


Tekniske problemer og imponerende kjøring

På lørdag var det klart for løp, og NMK Frøya startet dagen med tekniske problemer. Kim Andre Svensson fikk det dessverre ikke til å klaffe på grunn av problemene med bilen, og havnet til slutt på en 15. kvalikplass. 

Jesper Furberg satset hardt, på det som var en helt ny bane for han, og sikret seg en 13. kvalikplass. 

Martin August Myrseth var i storform under treningen, men fikk dessverre kjempeproblemer med clutchen da han skulle kjøre kvalifiseringen. Uten tid til å reparere dette gjorde han et hederlig forsøk uten clutch. Det holdt dessverre ikke til å kvalifisere seg til topp 16; selve elimineringsdelen av løpet. 

Den som virkelig imponerte, atter en gang, var Markus Furberg. Han leverte et knallbra run i kvalifiseringen og sikret seg en fin 4. kvalikplass.  


Artikkelen fortsetter under bildene:

Brødrefight i 16.delsfinalen

Kim Andre Svensson tapte sin første "battle" og var ute av konkurransen etter 16.delsfinalen.  Og med Martin August Myrseth allerede ute av konkurransen, så var det kun brødrene Furberg som var igjen til å forsvare Frøyas ære. 

- Til alt overmål viste det seg at Jesper møtte storebror Markus i 16.delsfinalen. Dette ble en spennende fight, der Markus gikk hårfint videre til 8.delsfinalen etter en rå fight med lillebror Jesper, sier Helge Myrseth. 

Markus viste gang på gang at han var i storform, og tok seg helt til finalen, der han tok en 2.plass etter en heftig fight mot Bjørn Arild Retteråsen fra NAF Vålerbanen. 

- Så etter både nedturer og utfordringer med teknikken, så fikk vi en kjempefin opptur med Markus på pallen på løpets slutt, sier Myrseth. 

- Da kunne tolv slitne, men tross alt veldig fornøyde, frøyværinger sette kursen hjemover etter ei kjempefin helg i Skien, der våre fire førere atter en gang har levert en kjempeinnsats, sier han. 


Godt grep om cupen

Uoffisielle poengberegninger viser at Markus Furberg nå klatrer opp til en 3. plass sammenlagt, og at Kim Andre Svensson ramler ned til en 4.plass. 

- Vi kan trygt si at vi fremdeles har et godt grep på cupen, når gjengen gjør seg klar til runde fire på Vålerbanen 17.september, sier Myrseth. Annonser
Annonser