°C
Annonser
Heidi Sandnes Ole Melkior Gården Og Vidar Oskarson  Foto Bjørn Lønnum Andreassen Positivt at det blir gratis å ta ferge til og fra Dyrøya på Frøya, mener Heidi Sandnes, Ole Melkior Gården og Vidar Oskarson. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

Glad for å få gratis ferge

Snart kan du reise gratis med ferge til og fra øyrekka. Pendlerne Heidi, Ole og Vidar jubler.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Lovnaden om at Staten betaler fergene kom i Hurdalsplattformen. Det skal bli gratis å reise med ferger som har færre enn 100 000 passasjerer årlig. Det skal innfris alt neste år, lover finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), ifølge VG.


Meget positivt

Blant pendlerne fra Mausen er Ole Melkior Gården, som er meget positiv til tiltaket han tror vil ha vesentlig betydning.

– Ja dette er godt nytt og kan får stor betydning for de som bor i øyrekka. Det økonomiske er så sin sak for meg. Det blir nå lettere å pendle som for meg, mellom Mausen og sykehjemmet på Frøya. Nå blir det kanskje lettere å bo og jobbe på sånn for flere, og det er nå positivt, sier Gården.


Økt trafikk

Gratis ferger som tiltak mot avfolking skal være på plass fra sommeren eller høsten neste år, har finansminister Vedum varslet. Tidligere har protestaksjonen mot økte ferjetakster gått fra å være grupper på sosiale medier, til å bli en landsomfattende interesseorganisasjon under navnet Fergeaksjonen.

– Jeg kan tro flere turister og besøkende kommer utover, så det kanskje blir litt fullt på sikt. Også parkeringsforholdene på Dyrøya kan bli mer kaotisk. Men vi får se, dette blir kanskje mest positivt, sier Gården til Frøya.no.
Positivt og spennende å se eiendomsprisene med gratis fergebilletter, tror matros Bjørn Åge på MS Vetlefjord. Foto: Bjørn Lønnum AndreassenFramskritt

Bjørn Åge Scheie er matros på MS Vetlefjord. Også han er godt fornøyd om det blir gratis å reise. Sambandet har nå rundt 54 000 reisende i året. Han tror ikke på de store endringene i tallet på reisende.

– Gratis reiser høres jo nesten utrolig ut men det er sånn det er sagt. Jeg hører at ikke alle de reisende tror på dette, men det høres fantastisk ut. Gratis reiser er vel av bra betydning for pendlerne, og for hyttefolk.

– Jeg forstår det også som at fylket har bevilget mye bra med penger så det kan bli mulig å sette inn større ferge og flere avganger. Vi får se. Jeg tror ikke på voldsomme endringer i tallet på reisende. Men det er jo fint om flere oppdager den fine turen utover Halten på sommeren, og som ikke har hatt råa til å ta turen før.
Eiendomspriser?

Scheie mener å husker tilbake da ferga startet å gå til Sula.

– Da ferga kom fra 2006 føk prisene på boliger i været. Konsekvensen med gratis reise kan kanskje bli at flere kjøper hus på Sula og Mausen. Det kan tenkes prisene blir påvirket igjen, Scheie.

Fra Frøya går rutebåter og ferger til og fra Dyrøya til øyene Mausund, Bogøy og Sula.Annonser
Annonser