Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Synnøve Grinnen Ervik 4

Gir millionsum til Mausund feltstasjon

Synnøve Grinnen Ervik og Erviks Laks og Ørret bevilger millionsum til Mausund Feltstasjon for opprydding av marint søppel i skjærgården rundt Frøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Styret i Ervik Laks og Ørret har vedtatt å bevilge 1,5 millioner kroner, fordelt på tre år, til Mausund feltstasjon.

Pengene skal gå til opprydding av marint søppel i skjærgården rundt Frøya.

- Vi har blitt mer bevisst på miljøutfordringene vi står overfor, og ønsker å bidra, sier Synnøve Grinnen Ervik, daglig leder i Ervik Laks og Ørret.

- Vi har vært på besøk på Mausund feltstasjon, sammen med flere andre næringsaktører, og fått et bedre innblikk i situasjonen. Vi lærte mye. De gjør en veldig viktig jobb for å ta vare på skjærgården vår, sier hun.


Oppfordrer andre til å gjøre det samme

Den første potten med 500.000 kroner har allerede blitt overført til Mausund feltstasjon. Det er frie midler, som Ervik Laks og Ørret selv har tatt initiativ til å bevilge.

- De styrer selv hva pengene går til, sier Grinnen Ervik.

- Vi oppfordrer samtidig flere bedrifter til å ta stafettpinnen. Hvis andre aktører følger opp kan vi sørge for å bidra sånn at det virkelig monner, sier hun.- Kommer utrolig godt med

Daglig leder i Mausund Feltstasjon, Odd Arne Arnesen, er svært takknemlig for det generøse bidraget.

- Det er veldig artig. Pengene kommer utrolig godt med, sier Arnesen.

- Vi har en stor jobb foran oss, og håper å doble bemanningen vår. Derfor er dette svært viktige midler for oss, sier han.

- Tusen takk for pengene og for engasjementet. Vi er takknemlig for at de ser jobben vi gjør. Dette vil hjelpe oss mye, Odd Arne.


Annonser
Annonser