Frøya nyheter

29.03.2020 °C m/s
Annonser
Steven Crozier Astri Reppe Rødt Frøya Vindkraft Anleggsområde FOTO: Petter Vidar Vågsvær

Gikk av bussen : –Føler vi blir holdt for narr

Politiets krav om at frøyapolitikerne måtte forbli i bussen under vindkraft-befaringen, gjorde at Frøya Rødts Steven Crozier og Astri Reppe valgte å bli igjen utenfor anleggsområdet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det har vært vikarierende argumenter for hvorfor vi ikke kunne forlate bussen. Vi kjøper ikke argumentene. Vi føler at vi blir holdt for narr, sier Steven Crozier, i Rødt Frøya.

Han og partikollegaen Astri Reppe valgte å hoppe av bussen rett utenfor sperringene ved inngangen til vindkraftområdet i Nessadalen på torsdag.

Iført gule "Nei til vindkraftverk på Frøya"-skjorter, stilte de seg opp sammen med andre vindkraftmotstandere for å vise sin motstand mot utbyggingen som foregår på Frøya.

- Trønderenergi ønsker å kommunisere med oss gjennom befaringen, men alt skjer på deres premisser. Vi blir dirigert. Det ville vi ikke være med på, sier Crozier.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Befaring Frøya Vindpark Vindkraftverk Nessadalen Anleggsområde 2020 2 Steven Crozier og Astri Reppe valgte å bli igjen utenfor anleggsområdet.- Brannen skulle ikke vært til hinder

Styret i Frøya Rødt har reagert sterkt på informasjonen de fikk i forkant av befaringen i anleggsområdet til Frøya vindpark på torsdag.

De opplevde politiets involvering i befaringen som et forsøk på overvåkning og kontroll på vegne av utbygger.

Både politiet, ordføreren og Frøya kommune måtte gå ut og korrigere informasjonen, på grunn av misforståelser og unøyaktig informasjon.

Frøya Rødt var likevel ikke fornøyd med betingelsene som ble satt av politiet før befaringen. Kommunestyret fikk dispensasjon til å bryte oppholdsforbudet, men fikk ikke forlate bussen.

- Først var grunnen at Trønderenergi ikke hadde sikkerhetsutstyr til alle. Det klarte vi selv å skaffe forrige torsdag. Deretter fikk vi beskjed om aktiv etterforskning i området. Det brant for seks dager siden, sier Crozier, før han påpeker:

- Mens det er aktiv etterforskning, er det 60 arbeidere som jobber på for fullt i området.

- Det er et stort området på seks kvadratkilometer, et åsted hvor det brant skulle ikke vært til hinder, mener Crozier.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Befaring Frøya Vindpark Vindkraftverk Nessadalen Anleggsområde 2020 25 Etter at befaringen var gjennomført gikk ordfører Kristin Strømskag (H) ut av bussen og hentet de to avhopperne.


- Vi ønsket å gå ut og se

Frøya.no har snakket med politiet og utbygger Trønderenergi om saken. Politiet har vært tydelig i sin begrunnelse. Det var de som satte kravet om at kommunestyret skulle bli i bussen, på grunn av den aktive etterforskningen.

Trønderenergi har opplyst at de aldri har vært negative til at kommunestyret skulle få forlate bussen. De forholdt seg til politiets bestemmelser og HMS-krav.

Frøya Rødt sine to representanter valgte derfor å la være å bli med på befaringen i vindkraftområdet.

- Vi ønsket å bli med inn i området. Men vi ønsket å gå ut og se, ikke å bli kjørt rundt i en buss og bli fortalt, sier Crozier.

Resten av kommunestyremedlemmene ble med på befaringen sammen med Trønderenergi på torsdag. Representanter fra Høyre, Frp, Senterpartiet, Venstre, Pensjonistpartiet, Arbeiderpartiet og SV fikk derfor se fremdriften i vindkraftanlegget gjennom bussvinduene.


Frøya.no kommer tilbake med flere reaksjoner fra befaringen.


Annonser
Annonser