Frøya nyheter

07.08.2020 °C m/s
Annonser
Garnvik Røkeri V Vidar Garnvik

Garnviks byr opp under festivalen

Heidi og Vidar Garnvik er en av to produsenter fra Frøya som i morgen deltar i åpningen av lokalutgaven av Trøndersk Matfestival på Frøya og Hitra. Men mange lokale vil være med disse dagene.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


I morgen klokka 11 går startskuddet for årets trønderske matfestival, som på grunn av koronapandemien ikke blir arrangert i Trondheim, men spredt rundt omkring i hele fylket.

På grunn av at festivalen i år markeres hos den enkelte deltaker har den fått navnet «Trøndersk Matfestival 2020 – et sted nær deg».

Alle som er med i år er invitert til å «ringe inn» festivalstarten torsdag formiddag med «matklokker»

Disse skal symboliserer måltidet, fellesskapet og det å samles rundt matbordet.

De ble i tidligere tider brukt til å varsle arbeidsfolket på åker og eng på gårdene om felles måltid.


Hjorten kommer


På Frøya og Hitra gjøres dette symbolsk hos Dalpro på Hitra, der varaordfører Knut Arne Strømøy fra Frøya og ordfører Ole Haugen fra Hitra skal ringe uka inn i de to kommunene.

På DalPro har man ikke matklokker på stabburet, men de har bjeller de ringer med for å signalisere at hjorten skal få maten sin.

Når det ringes med bjellene, kommer hjorten løpende for å få mat.

Så de to politikerne kommer garantert til å lokke til seg noen under åningen.

På Dalpro vil to Frøyabedrifter stille torsdag, og det er Garnviks røykeri og Bryggeriet Frøya. De øvrige dagene er det Hitra Gårdsmat, Helgebostad Hagebruk, Hitra Honning og DalPro Gårdsmat som står for serveringen.

Men også Rabben Marina, Hotell Frøya og Hurran gård markerer festivalen på sine steder. I tillegg til at også Garnvik og Bryggeriet gjør det "hjemme".


Annonser
Annonser