°C
Annonser
Skoleungdom Plukker Plast På Skogsøya Sparebank 1 Smn Foto Øystein Eldholm Screen Story Niendeklassingene ved Sistranda skole var med og plukket plast på Skogsøya. FOTO: Øystein Eldholm, Screen Story.

Fylte hundre sekker søppel på én dag

Niendeklassingene ved Sistranda skole og Sparebank 1 SMN fylte nesten hundre sekker med marint avfall da de ble med Mausund feltstasjon på søppelrydding på Skogsøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

En av Frøyas mest engasjerte bedrifter i kampen mot marint avfall, Sparebank 1 SMN, har igjen gjennomført et stunt mot et voksende miljøproblem.

I forrige uke tok alle ansatte i banken og Eiendomsmegler 1 på Frøya og Hitra fri fra kontoret og reiste ut til øyrekka for å plukke plast.

Banken hadde invitert med seg niendeklassingene ved Sistranda skole. Sammen skulle de plukke marint avfall på Skogsøya.


Samarbeider med ungdommene

I fjor opplevde Sparebank 1 SMN kjempesuksess med plastdugnaden. Da delte banken ut over én million kroner til alle de dyktige søppelrydderne på Frøya og Hitra.

- I år er det folkehelsa som er bankens fokusområde, men vi ønsket ikke å slippe fjorårets arbeid helt, sier Bentein Mortensen Landrø i Sparebank 1 SMN.

De bestemte seg for å få med niendeklassingene ved Sistranda skole på søppelrydding. De samarbeider allerede med ungdommene i forbindelse med undervisning og Ungt entreprenørskap.

I tillegg visste de at niendeklassingene jobber med å samle inn penger til klassetur til Polen.

- Vi slo to fluer i en smekk. Resultatet ble at vi reiste sammen ut til Mausund felststasjon. Der delte vi gruppa i to, slik at halvparten ryddet plast, mens halvparten fikk undervisning om miljøutfordringene marin forsøpling utgjør og hvordan dette påvirker oss. Undervisningen ble gitt av Odd Arne Arnesen og Hilde Holm ved Mausund Feltstasjon, forteller Mortensen Landrø.Artikkelen fortsetter under bildene:


- Stolt av å kunne bidra

Etter at banken hadde spandert lunsj på ungdommene så byttet gruppene, slik at alle fikk bidratt med å plukke plast. Totalt samlet de i underkant av hundre sekker på en kort dag i øyrekka.

- Det som er litt trist, er at plassen vi plukket på Skogsøya, er den eksakt samme plassen ansatte i banken var med Mausund Feltstasjon og ryddet for ganske nøyaktig ett år siden. Og nå var det allerede MYE ny plast som har kommet inn med vær og vind, sier Bentein, med en alvorlig mine.

- Samtidig føles det fantastisk at vi også i år kan ta i et tak og få ryddet en del. Vi ser at dette er et en kjempeutfordring det er viktig vi alle sammen gjør sitt lille bidrag for å hjelpe til med, Mortensen Landrø.

- Jeg er stolt over å ha en arbeidsgiver som gir oss muligheten til å bruke en arbeidsdag til at vi kan gjøre vår del, sier han.

- Det er også fantastisk å se så mye sprek ungdom som plukker med stor innsats. Vi er glade for å gi de en påskjønnelse for en dags arbeid med å sponse de med 10.000 kroner til klasseturen som betaling for innsamlet plast, sier Bentein.

- Vi i banken ønsker også å rette en stor takk til Mausund Feltstasjon. Både for hjelpen med å organisere denne dagen – og ikke minst for arbeidet de gjør hele året igjennom med å rydde hav og strender i øyregionen.


Annonser
Annonser