Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Frøya-kultur-og-kompetansesenter

Fylkesrådmann lytter til skole- bekymring

- Vår bekymring har blitt hørt og tatt på alvor, sier ordfører Kristin Strømskag (H). Fylkesrådmann ber om evaluering av organiseringen av studiespesialisering ved Guri Kunna videregående skole.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Fylkesrådmann er positiv til en evaluering av dagens organisering av studiespesialisering ved Guri Kunna videregående skole.

- Det er en veldig god nyhet. Det betyr at høringsuttalelsene våre har blitt hørt, sier ordfører Kristin Strømskag (H) i Frøya kommune.

- Dette er et steg i riktig retning. Vi er veldig fornøyd med at vår bekymring blir tatt på alvor, sier Strømskag.Hører på ungdommene

Bekymringen har oppstått som følger av at søkertallet til studiespesialisering ved Guri Kunna videregående skole har blitt kraftig redusert.

Det mener mange er på grunn av omorganiseringen. For tre år siden ble linjen delt inn i to; der man går førsteåret på skolested Frøya, før man avslutter med to år på skolested Hitra.

Målet var å skape et tryggere og bedre fagtilbud til elevene. Resultatet har blitt at færre ungdommer søker seg til linjen.

- Faktum er at søkertallene går ned. Vi må finne ut hvorfor. Er svaret at det er omorganiseringen som er skyld i det, må fylket endre det, mener Strømskag.

- Ungdommene sier klart ifra at de ikke vil velge studiespesialisering på grunn av organiseringen. Da må vi høre etter, sier ordføreren.Viktig steg i riktig retning

Fylkesrådmannen har lagt frem et forslag om å si ja til evaluering av studiespesialisering-tilbudet på Frøya og Hitra. Saken skal behandles i Trøndelag fylkeskommunes hovedutvalg for utdanning den 25. november.

- Dette er et viktig steg i riktig retning, sier Strømskag.

- Vi kan ikke finne oss i at søkertallet til den studieforberedende linja går ned. Særlig ikke når vi har et skrikende behov etter personer med høyere utdanning, sier ordføreren.


Annonser
Annonser