Frøya nyheter

07.08.2020 °C m/s
Annonser
Rabben Restaurant 22

Jubler over tidenes restaurant- sommer

Rabben restaurant opplever sin desidert mest hektiske sommer siden oppstarten. Besøket er rekordhøyt og restauranten sliter med å få tak i nok medarbeidere. Men Nerjus Dimitis, Berit Bachman og Marlene Van Rooyen Dahl jubler over suksessen.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserDe løper fram og tilbake for å servere, rydde , desinfisere, koke, steike og hva det nå ikke er de ansatte ved Rabben restaurant gjør. Vi besøker dem en vanlig ukedag i juli.

-Jeg har ikke opplevd maken til besøk de fire årene vi har hatt åpent, sier daglig leder Eli Kristin Fredagsvik når hun endelig får tid til en liten pause og prat.

-Vi setter rekorder hver dag. Det tok av da den første godværsperioden satte inn, og siden har det bare fortsatt.

Kundene strømmer til i mengder vi aldri før har opplevd. Vi var slett ikke forberedt på en slik sommer, så vi har vært underbemannet i hele sommer.

Men vi har hatt mange gode hjelpere, ansatte som har stått på dag og natt, så vi kommer da i mål, smiler Eli Kristin og takker forståelsesfulle gjester.Mye folk på FrøyaNår folk besøker Frøya og tar inn på Frøya hotell, ønsker de å spise også på andre plasser enn hotellet.

-Da er Hotell Frøya veldig flinke til å fortelle om oss, og sender gjester hit til Rabben, sier Fredagsvik.

-Vi merker veldig godt at det er mye folk på Frøya i sommer.

Det er et trykk fra vi åpner klokka 11 og til vi stenger 12 timer seinere. Vi har bare tre kokker og to må være her hele tiden, så de står virkelig på.

De står virkelig på, er oppe på natta og lager vårruller. Så klart, det er slitsomt men også fryktelig artig.

Ikke minst at besøket ikke lenger er væravhengig. Det er folk her hele tiden. Og de er veldig fornøyde. Vi får masse positive tilbakemeldinger. da er det også veldig artig å stå på, sier hun.


-

Rabben Restaurant 21 Rabben restaurant har virkelig fått testet rutinene på Rabben Restaurant i sommer. Folk har stått i kø.


Sliten men gladEli Kristin Fredagsvik er daglig leder på Rabben, men jobber også på Dolmøy seafood hvor hun lager fiskball, pluss at hun jobber på helsestasjonen.

-Ja jeg er sliten, men det er artig å se at restauranten går så bra. Det samme gjør fiskeutsalget vi har her. Vi selger så mye ball at vi ikke klarer å produsere nok. Vi ønsker oss også bedre tilgang på fisk

Men etter en litt rotete start med logistikkproblemer føler vi at ting nå går mer på skinner. Budsjettmessig er vi allerede langt over fjoråret.

Vi har måttet avvise flere folk fordi vi har fult på ei uke, enn vi måtte i hele fjor. Koronaen gir oss selvsagt utfordringer, men vi jobber for å holde smittevernet på topp hele tiden.

Men vårt beste råd til folk som vil spise og kose seg her nede ved sjøen nå er rett og slett å bestille bord. Vi var litt forberedt på at det kunne bli en hektisk sommer, men at det skulle bli slik som nå drømte vi ikke om, sier Eli Kristin Fredagsvik.


Rabben Restaurant 20 Koronasmitte skal unngås, og Rabben restaurant passer på at folk holder avstand og at det desinfiseres.es.
Annonser
Annonser