Frøya nyheter

07.08.2020 °C m/s
Annonser
Toppidrettsveka

Full fart for Klæbo, kollonne- kjøring for deg

Skieliten skal også i år konkurrere på rulleski i Toppidrettsveka, og en av konkurransene til Johannes Høsflot Klæbo og co går i Fillan. Det betyr stengt fylkesvei gjennom kommunesenteret.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserTooppidrettsveka skal arrangeres også i år, og på nytt står Hitra som en av arrangørene.

Konkurransene skjer torsdag 20 august, og da vil Fillan være full av rulleskiløpere som konkurrerer.

Dette betyr at fylkesvei 714 gjennom Fillan sentrum stenges fra klokka 12.00 til 22.00, forteller sikkerhetssjef for Toppidrettsveka på Hitra, Jørgen Fjeldvær.

-Når gjennomfartsåren stenges, må bilistene belage seg på kolonnekjøring med ledebil mellom rundkjøring ved Rema1000, via idrettsparken og Fillan barnehage, til Alfo i hele stengetiden.

Her må man regne med noe ventetid, da trafikken kun kan gå i en retning av gangen. Veiene er for små til at to vogntog kan møtes, sier Fjeldvær.


Begrenset inn og utkjøring


Også for de som vil inn til, eller ut av Fillan sentrum med bil denne dagen, vil det være begrensninger.

Muligheten er via varelevering Rema1000. Her etableres det trafikkvakter som hjelper til med avviklingen.

-Denne passasjen er kun for personbiler. For større biler ber arrangøren om at avtaler gjøres utenfor stengingsperioden. Helst dagen før eller etter, sier Fjeldvær.

For skuelystne vil det kunne brukes parkeringsplasser både sør og nord for Fillan sentrum, slik at besøkende, kunder, ansatte og andre kan parkere utenfor sentrum og gå gangveiene inn.

-I år er det rundt 150-200 frivillige involverte for å gjøre jobben som skal til med å produsere god Hitrareklame i beste sendetid – live på NRK, sier Fjeldvær.Annonser
Annonser