°C
Annonser
Halten, Froya 1

Frøyas utpost feirer seg selv

Fiskeværet lengst ute er i fokus denne helga. For hver sommer arrangerer ildsjeler og feriegjester Haltendag. I år er ikke noe unntak, og det blir båtskyss om mange nok blir med.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserDet er dagen da alle venner av Halten og kystkultur tar veien ut til den langstrakte øyrekkas ytterste utpost. Tradisjonen tro inviterer Stiftelsen Halten og Halten fiskarheims venner til Haltendag  førstkommende lørdag. Eller egentlig er det en hel Haltenhelg det inviteres til. For det starter allerede med salg av bacalao på tørrfiskrommet fredag kveld.HaltendagLørdag er det salg av rømmegrøt og spekemat på Fiskarheimen fra klokka ett, og det blir mulighet for de besøkende å ta en tur opp i fyret,  samt delta på natur- og kultursti. Hans Borgfjord holder årets historiske foredrag i Krykkja, og Gimsan songlag underholder i Skanklåna. Her er det mulig å få kaffe, vafler og grillede fiskeburgere, forteller arrangørene.Dagfinn Gården spiller opp til dans på «Tørrfiskrommet» på kvelden. 

Det meldes varmt og godt vær i helga, også på Husøya.  Frøycruise til HaltenOm du ikke har egen båt og kan seile til Halten for egen maskin, har MS Frøycruise avgang fra Sistranda klokka  13:00 lørdag, med retur fra Halten klokka ett om natta. Båten går innom Gjæsingen, Sørburøy og Sauøy hvis det er påmeldte. Påmelding på SMS til 99469031 eller post@opplevfroya.no. Fredag  og søndag er det ordinær rute med MS Frovær.


Annonser
Annonser