°C
Annonser
20210805 154505 Gode venner: Håvard Steinvik, Fredrik Loktu Sandvik, Øyvind "Jum Jum" Johansen, Iver Tanemsmo, Daniel Johansen og Emil Reppe Johansen trives godt som frivillige på Frøyafestivalen.

– Frivillige på festivalen blir som familie

Har du først meldt deg som frivillig, kommer du tilbake år etter år. Det sier de frivillige på Frøyafestivalen. De elsker å bidra til å skape en best mulig festival på Siholmen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi har det utrolig artig sammen. Vi blir jo som en familie. Vi blir godt kjent når vi møtes år etter år, sier Daniel Johansen.

Han har vært med som frivillig på Frøyafestivalen fra dag én. Første gang var som læregutt. Siden den gang har han fått mer og mer ansvar. 15 år senere er han fremdeles med.

- Det var vel Olav Raanes som lurte meg med i utgangspunktet. Jeg var med i 4-5 år før jeg tok over ansvaret for scene/backstage, sier Johansen.Håper på 15 år til

Daniel bidrar med alt han kan, både når det gjelder rigging, tilrettelegging for det som skal skje både på scenen og backstage, i tillegg til ryddingen.

- Vi får tid til å tulle og herje imellom jobbinga. I tillegg koser vi oss med litt mat og drikke. Det er rett og slett helt herlig å bidra, sier Johansen.

- Han har veldig mye å holde på med. Han gjør egentlig alt. Nei er et fremmedord for han, skyter Øyvind "Jum Jum" Johansen inn.

- Det er litt å holde på med, selvsagt. Men vi står på og hjelper hverandre, sier Daniel.

- Jeg kommer til å hjelpe til så lenge det er festival. Det er en sann glede. Jeg håper på minst 15 år til, sier han.


Iver Tanemsmo og Daniel JohansenSkyndte seg hjem fra ferien

Daniel er langt ifra alene om å kjenne på enorm entusiasme for Frøyafestivalen.

- Jeg skyndte meg hjem fra ferien for å hjelpe til, sier Iver Tanemsmo.

Han er frivillig på Frøyafestivalen for syvende år på rad.

- Det startet med at jeg ble spurt om å hjelpe til med å dekke gjerder med duk. Så ble jeg med og satte opp gjerdene. Deretter ballet det bare på seg, sier Iver og smiler.

- Syv år senere er jeg fremdeles med. Jeg stortrives med det, sier han.

- Det er det sosiale som får meg til å komme tilbake. Vi har det veldig morsomt. Samtidig får du lov til å være med og hjelpe. Du får bidra til å gjøre festivalen bedre og bedre, sier Tanemsmo.Arbeidsvilje og godt humør

Det er mange veteraner blant de frivillige. Samtidig er de veldig glade for at de hele tiden får hjelp av yngre krefter.

Festivalen er et trivelig samlingspunkt for folk i alle aldre.

- Her er alle hjertelig velkommen. Vi har det veldig bra sammen, sier Daniel.

- Det skal være artig å hjelpe til. Det er jo derfor vi hele tiden kommer tilbake, sier Iver.

- Så lenge du har arbeidsvilje og godt humør, passer du inn her, sier han.

- Nå håper vi at vi bidrar til å skape en fantastisk Frøyafestival 2021! Dette blir moro. Det er ikke lenge til Åge Aleksandersen står på scenen bak oss, sier Johansen.


Annonser
Annonser