Frøya nyheter

27.05.2019 °C m/s
Annonser
Fransk Familie Husbytting På Dyrvik Boligbytte 2

Franske følelser for Frøya

Familien Coquet har nytt dager med 15 grader og øyliv på eksotiske Frøya, mens familien Greve har kost seg med 30 grader og basseng i deres hjem i Lyon i Frankrike.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Boligbytte på tvers av landegrensene blir stadig mer populært, og i år bestemte Renathe Greve og familien seg for å prøve det ut i ferien. 

De byttet dermed både hus og bil med en familien Coquet fra Frankrike, som nå har tilbragt 12 dager i deres hjem på Dyrvik. 

- Vi stortrives med ferien vår på Frøya. Det er et helt nydelig sted, med vakker natur, og veldig hyggelige mennesker, sier Nathalie Coquet.

Hun nyter solen på verandaen på Åkervikhauan sammen med mannen Philippe, og sønnene Antonin (18) og Aurélien (15). 

- Naboene har kommet med masse sjømat til oss, både laks, scampi, kamskjell og krabber. Så vi har ikke gått sultne, sier Philippe. 

- Vi måtte lære oss å tilberede det da. For det kan vi jo ikke, ler Nathalie.

- I går fikk vi til og med kurs fra naboen i hvordan man fanger og tilbereder krabbe. Det var kjempeinteressant, og krabben smakte fantastisk, sier Philippe. 


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Fransk Familie Husbytting På Dyrvik Boligbytte 3 Den franske familien Coquet liker å reise, og dette er 13'ende gangen de prøver boligbytting. Her er Aurélien, Philippe, Nathalie, og Antonin.

- Frøyværingen er stolt, åpen og inkluderende

Ordningen med boligbytte går ut på at du finner en person eller en familie i en annen by eller et annet land som kan bytte bolig i en gitt periode. Og så tar du rett og slett ferie i deres hjem. 

Man betaler ikke for å bo hjemme hos hverandre. Det eneste man betaler er en medlemsavgift for å være en del av siden boligbytte.com. Og selvsagt reisen for å komme seg dit.

- For de fleste så er dette en måte å spare penger på. Men for oss så handler det om kulturell utveksling. Man får oppleve hvordan de bor, hvordan de spiser og hvordan de lever av å komme inn i hjemmene deres. Man møter naboer, hører på musikken, og opplever stedet på en helt annen måte enn på et hotell, sier Philippe.  

- Her får man følelsen av hvordan det er å bo på et sted der alle kjenner alle. Det er dere mot resten av verden. Man er stolt, åpen og inkluderende. Frøya er et sjarmerende sted, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet: 

Fransk Familie Husbytting På Dyrvik Boligbytte 1 Det begynte med et klikk: Her viser Nathalie Coquet frem sitt eget hus på boligbyttesiden.

- Skjønner ikke selv hvor utrolig Frøya er

Familien Coquet har vært i Norge tidligere. De var i Oslo for åtte år siden, men denne gangen ville de lenger nordover. Og de var glade da de så at Renathe hadde lagt ut sin profil. 

- Renathe var usikker på om noen kom til å velge Frøya når det er så mange spennende steder å reise, men det er jo nøyaktig det som er poenget. Når tilbringer man tid på ei eksotisk øy langt ute i havet? For oss så er dette helt fantastisk, sier Nathalie.

- Man skjønner ikke hvor utrolig den plassen man bor på er, før noen andre kommer og forteller deg det. Sånn er det for oss også, sier Philippe. 

Nå har familien vært på sykkelturer og gåturer både på Frøya og Hitra, tatt en båttur ut til Sula, Bogøya og Mausund, vært på oppdrettsanlegg, besøkt Titran, og hatt tid til å slappe av og nyte øylivet. I noe vekslende vær. 

- Vi reiser ikke til Norge på grunn av solen, nei. Været er en del av pakken, og vi har virkelig kost oss på ferien vår, sier han.


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Renathe Greve Husbytte Frankrike Lyon Her har Renathe Greve og familien tilbragt de siste 12 dagene; i villaen til familien Coquet like utenfor Lyon.


- Vi har nytt livet 

Etter at Frøya.no forlot familien i går, så gjensto bare en ettermiddag i Frøya-solen, kanskje en liten båttur, før det blepakking, vasking og hjemreise i dag. Da kunne familien Coquet si seg fornøyd med sitt 13’ende husbytte.  

For Renathe var det første gang, men skal man tro hennes tilbakemelding så har det gått over all forventning: 

- Vi har nytt livet i sol og 30 grader i herregården deres. Det var en veldig god idé å ta dette husbyttet, sier Renathe.  

Det er familien Coquet glad for å høre: 

- Vi var også litt bekymret da vi begynte med boligbytting, for man er jo ikke vant til at fremmede bor hjemme hos seg. Men vi har bare gode opplevelser, og er glad for at de også fikk det, sier Nathalie.  

- Man hører mye om de ti prosentene i verden som gjør fæle ting, men 90 prosent er gode, snille mennesker som man absolutt kan slippe inn i sitt hjem uten noen problem, smiler Philippe. 


Annonser
Annonser