°C
Annonser
Lillesand Korps Frøyafestivalen 2016 Line Helen Wedø Bårdsen 3

Har reist langt for jubileums- festival

Line Helen Wedø Bårdsen har tatt med seg 41 elleville korpsvenner fra Lillesand på jubileumstur på Frøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi skal både spille selv, og høre på andre dyktige artister, så dette blir ei kjempehelg, sier Stine Aabye.

Hun er én av de 41 korpsvennene som frøyværingen Line Helen Wedø Bårdsen har med seg til Frøya i helgen.

- Jeg har skrytt av Frøya siden jeg flyttet til Lillesand for 4,5 år siden, og til slutt så fikk de lyst til å besøke øya mi. Så da passet det jo perfekt å ta det samtidig som Frøyafestivalens jubileum, sier Line Helen.


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Lillesand Korps Frøyafestivalen 2016 Line Helen Wedø Bårdsen 1 Line Helen Wedø Bårdsen har tatt med seg hele 41 stykker på årets Frøyafestival.

Skal spille på torvet

Og det er ikke bare Frøyafestivalen som har jubileum i år. Lillesand hornmusikk fyller nemlig 140 år, og er med det ett av Norges eldste registrerte korps. 

- Og med en aldersguppe på 47 år til 76 år, så er vi ganske gamle vi som er med også, ler Aabye.

- Men det er mye liv i oss altså. Det er litt av en gjeng. Vi kommer til å høres, smiler Wedø Bårdsen.

Korpsgjengen skal bruke helgen til å feire seg selv, samtidig som de nyter den flotte kysten. 

- Vi skal faktisk spille litt for frøyværingene også. I dag så stiller vi oss opp utenfor Stjernesenteret mellom klokken fire og fem, og i morgen så skal vi være med på øyhopping, sier frøyværingen. 

- Jeg vil oppfordre alle kjente og kjære til å komme og se på oss i sentrum i dag. Vi kommer til å ha det veldig gøy, og håper det sprer seg blant publikum, sier hun, og påpeker at de har kjøpt seg marine hatter for anledningen.


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Lillesand Korps Frøyafestivalen 2016 Line Helen Wedø Bårdsen 2 Det er en stor gjeng som skal underholde musikkglade frøyværinger og tilreisende på torvet i dag.


- Håper de kommer tilbake 

Før de skal spille i sentrum, og så ta turen til festialområdet på Siholmen, så skal de en tur ut til Nordskaget. 

- Vi har vært så heldig å få omvisning hos Salmar, så det gleder vi oss til. I tillegg skal vi ta turen ut til det gamle fiskeværet Titran. Og i mårra tar vi turen ut i øyrekka. Da håper jeg at jeg får imponert dem så mye at de ønsker å komme tilbake mange flere ganger, smiler Wedø Bårdsen. 

Og selv om korpsgjengen kommer fra det svært så idylliske Sørlandet, og har et kystlandskap som mange misunner, så ser de helt klart fordeler med naturen på Frøya også.

- Det er en annen natur her. Det er så lite skog her, og fargene og lyset er helt annerledes enn på Sørlandet. Det var mange som snakket om det i går kveld. Jeg tror nok de skjønner hvorfor jeg har skrytt så mye av hjemplassen min, sier Line Helen. 


Annonser
Annonser