°C
Annonser
Munnbind Illustrasjon

Fra onsdag må du bruke munnbind

Munnbind-påbudet innføres igjen på Frøya. På tross av lav smitte, velger Frøya kommune å være føre-var nå som det nærmer seg vinterferie.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Kommunedirektøren har bedt politikerne om å gjeninnføre påbud for bruk av munnbind på Frøya fra og med i morgen, onsdag 17. februar. Det sier et enstemmig formannskap ja til.

Påbudet skal vare frem til 2. mars.

Årsaken er den kommende vinterferien, der beredskapsledelsen forventer økt reisevirksomhet.

- På tross av lavere smittetall på Frøya og i Trøndelag generelt, har vi en joker i mutasjonene. Derfor har vi ikke råd til å slippe opp, sa kommuneoverlege Ingrid Kristiansen i tirsdagens formannskap.

- Munnbind-påbud er et føre-var-tiltak i forbindelse med vinterferien. Det er grunnen til at vi innfører påbud, sa kommuneoverlege Ingrid Kristiansen i tirsdagens formannskap.


Imponert av frøyværingene

Påbudet vil ikke føre til store endringer for de fleste frøyværinger, som allerede er vant til å bruke munnbind på offentlige steder.

- Jeg går uansett ikke inn på butikker uten munnbind. Du ser at alle bruker det. Jeg er veldig imponert, sa Berit Flåmo (Ap).

- Vi ser at frøyværingene er flinke til å bruke munnbind, selv om vi tok bort påbudet og satte inn en sterk anbefaling. Det er imponerende, sa Kristiansen.Leder an i vaksineringen

Mange følger spent med på utviklingen i vaksineringen i Norge og lokalt i kommunen.

- Har dere satt dere noe mål? Når skal hele Frøya være vaksinert?, spurte Flåmo.

- Det er vanskelig å spå. Det optimistiske bildet er til høsten, i følge de nasjonale prognosene, sa Kristiansen.

- Vi er imidlertid en av få kommuner som har begynt å vaksinere den tredje gruppa, personer fra 75 år. Vi jobber oss nedover i gruppene, opplyste kommuneoverlegen.Vedtaket fra formannskapet:

1. Formannskapet innfører forskrift om smitteverntiltak, (munnbindpåbud) i Frøya kommune fra 17.02.21 til og med 02.03.21.

Det skal brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Plikten til å bruke munnbind gjelder for besøkende og ansatte i fellesarealer åpent for publikum i offentlige bygg, skoler og barnehager.

Påbudet gjelder ikke for elever og ansatte i skoler, SFO og barnehager i arbeidstiden.


2. Forskriften kunngjøres på kommunens hjemmeside og i Lovtidende.

3. Vedtaket gjøres med hjemmel i smittevernloven § 4.1


Formannskapet gir en sterk anbefaling om følgende;

  • å unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter
  • skal du handle, er det anbefalt at kun en person fra husstanden utfører handlingen
Annonser
Annonser