Frøya nyheter

31.10.2020 °C m/s
Annonser
Monika Kopaczek Styczen Marit Norborg Frøya Bibliotek

Fra i dag er biblioteket mer åpent

Frøya bibliotek er blitt mer åpent og tilgjengelig. Biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen og kultursjef Marit Wisløff Norborg er svært glade for endringene.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Mandag 14. januar 2019 er en helt spesiell dag for Frøya bibliotek. I dag har biblioteket mandagsåpent for første gang. Det er et resultat av 120.000 kroner i ekstra bevilling fra politikerne i Frøya kommune. 

- For å kunne ha åpent på lørdager har vi måttet holde stengt på mandager. På grunn av de ekstra midlene kan biblioteket være åpent seks dager i uken, sier kultursjef Marit Wisløff Norborg i Frøya kommune.

- Vi er veldig fornøyde. Vi føler oss heldige som har fått det vi ba om. Vi har jobbet for dette lenge, sier hun. Vil holde sommeråpent

Målet er at biblioteket skal bli mer åpent og tilgjengelig for flere. Nå er det åpent alle dager utenom søndag. Det bør gi alle en sjanse til å komme innom.

- Vi har åpent lenger på torsdager, i tillegg til at lørdager er en fin dag å stikke innom biblioteket. Vi vil gjøre biblioteket så tilgjengelig som mulig, sier biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen.

Det har de også planer om å få til i sommer. Tidligere har biblioteket på Sistranda vært stengt gjennom mesteparten av skoleferien. Nå håper de at de kan holde det åpent.

- Vi vet ikke om det vil være åpent i mange timer hver dag. Men vi skal definitivt finne en bedre løsning enn vi har hatt tidligere, lover kultursjefen.

- Det blir kjempeflott med tanke på sommerkampanjen "Sommerles". Vi vet at mange savner et åpent bibliotek i skoleferien, sier Kopaczek-Styczen.

- Kanskje kan dette føre til nye muligheter for "Sommerjobb for ungdom også, sier Wisløff Norborg.Biblioteket er en møteplass

Selv om utlånstallene i hele landet er synkende, er det bra med folkeliv på biblioteket. Rollen til Frøya bibliotek har forandret seg.

- Vi ser at biblioteket er blitt en møteplass. Flere kommer hit for å sitte og lese, være sosial, bruke internett eller delta på ulike arrangementer, forteller Wisløff Norborg.

- Det er ikke alle som er her for å låne bøker, nei. Mange er her for å møte folk også, istemmer biblioteksjef Monika. 

- Derfor er det veldig viktig for oss å gjøre biblioteket åpent og tilgjengelig. Det blir det med de nye forandringene, sier kultursjefen. 

- Vi er veldig glade for at vi har oppnådd dette!Annonser
Annonser