°C
Annonser
Marthe-Volden-Alain-Junior-Ollé-Ollé

​Fra Bundesliga til Frøya FK

Alain Junior Ollé Ollé (28) har spilt fotball på øverste nivå i både Tyskland, Sverige og Norge, men velger nå familielivet og Frøya over jaget etter nye toppkontrakter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg vil være der for sønnene mine. Jeg har fått to gutter som fortjener en pappa som ikke er konstant på reisefot, sier Alain Junior Ollé Ollé, og ser bort på sin samboer Marthe Marie Volden og den yngste sønnen Adam på fem måneder.

- Jeg har allerede gått glipp av mye fra Filip Alexanders tre første år, da jeg reiste tilbake til Sør-Amerika, videre til Sveits og så til Italia. Nå har jeg fått en sønn til, og muligheten til å være med tilstede. Den vil jeg benytte meg av, sier han.


Eventyret startet i Tyskland

Alain Junior har vært aktiv fotballspiller siden han forlot hjemlandet Kamerun i en alder av 16 år. Han tok sjansen og flyttet til Uruguay i Sør-Amerika, uten å kjenne noen, og uten å kunne språket. Men beina hans fortalte alt han trengte å si. Det tok ikke lang tid før han ble oppdaget av SC Freiburg i Bundesligaen.

- Da startet eventyret, sier Ollé Ollé, og smiler.

Videre ble han lånt ut til Rot Weiss Ahlen, og etter noen år i Tyskland gikk turen til Norge og Stabæk.

- Etter en grei sesong i Stabæk, med åtte mål og noen assist fikk jeg en grei kontrakt i toppligaen i Sverige, for Åtvidaberg. Jeg returnerte så til Uruguay igjen, og etter en tid der gikk turen til Sveits og Italia. Jeg signerte kontrakt for Sienna, men valgte å returnere til Trondheim og familien min, sier Ollé Ollé.

- Etter over ti år på reise, og jaget etter bedre kontrakter og høyere ligaer å spille i, føler jeg at jeg har oppnådd mange av målene mine. Jeg har spilt for landslaget, i tysk Bundesliga, samt Allsvenskan og Tippeligaen her hjemme, og nå føler jeg at det er viktigere ting i livet enn fotball, sier han.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Alain-Junior-Ollé-Ollé Her er Filip Alexander og Alain Junior Ollé Ollé på ei strand ved hytta i Nerskogen.


Ser at Frøya FK har ambisjoner

Men selv om Alain Junior nå ikke skal spille fotball på profesjonelt nivå, så har han ingen planer om å legge fotballskoene helt på hylla.

- Fotball kommer alltid til å være en del av livet mitt. Jeg har en pappa som har spilt aktivt, og på landslag, og nå håper jeg å videreføre det til mine sønner, dersom de har interesse for det selvsagt, smiler han.

- Jeg ser at Frøya er en klubb som satser, og her forsvinner ikke guttene i mengden, slik som man ofte gjør i større klubber, sier Ollé Ollé.

Han har allerede fått prøvd seg på trening til Frøya FK, og har fått sett hvordan nivået er i 4.divisjon i Trøndelag. Han ble særlig positivt overrasket over trener Ketil Fjæran.

- Jeg kjenner til Ketil fra tiden da jeg spilte i Stabæk. Han er en manne med mye kunnskap, så det var gøy å finne han her ute på treningsfeltet. Da skjønte jeg at klubben har ambisjoner, sier han.


Vil hjelpe Frøya FK til opprykk

Selv om nivået er på et litt annet enn det han er vant til så gleder han seg veldig til å bli en del av klubben.

-Det er godt å kjenne på den stemninga som er i laget, og den positive energien man får. Det blir selvfølgelig uvant ikke å skulle leve å fotballen på heltid, men jeg håper at jeg kan bidra med noe positivt og kanskje hjelpe de yngre til å utvikle seg, sier Alain Junior.

-Det skal bli godt å også slippe å ha konstant press på prestasjon men kanskje kan nyte det mer som en hobby og bidra til at Frøya kan rykke opp i framtiden, fortsetter han.

Etter møtene med Jan Otto Fredagsvik i Frøya kommune, og Stig Halvorsen i Frøya FK ser han for seg at det kan skje store ting med Frøya-fotballen i tiden fremover.

- Med den fantastiske hallen som blir bygd i sommer så ser jeg fram til at både jeg og alle andre fotballentusiaster kan ta på seg skoen å bli med på moroa hele året. Der kan vi skape magi og ha mye gøy framover, det er jeg helt sikker på. Så satser jeg på at om noen år så er det jeg som trener guttelaget til sønnen min og tar de med på nye eventyr, smiler Ollé Ollé.Artikkelen fortsetter under bildene: (Foto: Titt Melhuus)


- En plass med store muligheter

Da Ollé Ollé fant ut at han ville begynne å trappe ned på fotballen, og finne seg en annen type arbeid, så syntes han ikke det var enkelt. Han hadde vanskelig for å finne noe som han kunne se for seg å trives med på fulltid, men da samboer Marthe viste han Salmar ble han solgt.

- Mulighetene man har på Salmar er utrolige. Jeg fikk med en gang lyst til å ta turen utover for å se nærmere på bedriften, og jeg ble svært imponert av det første møtet, sier Alain Junior.

- Vi ble møtt av to flotte karer, Vidar Oskarson og Ståle Eide, som lett overbeviste oss om at Frøya er en plass med muligheter for framtida. Vi følte oss velkommen fra første stund, og hadde nesten bestemt oss allerede på vei hjem etter det første møtet, at dette var noe vi kunne tenkt oss for hele familien, sier han.

- Vi er glade for at Salmar gir oss muligheten til å ta med hele familien å komme utover, smiler 28-åringen.


Forbinder Frøya med delikate middager

Grunnen til at familien så mot Frøya i første omgang er at det har vært et kjært feriested for samboeren Marthe. Han selv hadde liten kjennskap til Frøya fra før.

-Jeg personlig forbinder stedet med delikate middager som jeg får servert hos svigermor og svigerfar i Trondheim. Svigerfar kommer hjem med deilig viltkjøtt om høsten, og svigerbror tar med fantastiske kamskjell og krabber, smiler Ollé Ollé.

Men etter et besøk på Frøya, så har de raskt skjønt at dette er et flott familiested med mye aktivitet.

-Det var et fantastisk første møte med kommunen. Vi ser at Frøya har satset mye på å tilby familier et aktivt og innholdsrikt liv som består av mer enn bare jobb. Det betyr mye for oss, sier han.


Ser frem til frøyalivet

Nå som de endelig skal begynne det «normale» familielivet som de har lengtet etter, hvor man har en åtte til fire-jobb, og foreldrene kan være mer hjemme, så ser de ikke for seg et bedre sted enn Frøya.

-Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men tok turen ut til Nesna på Helgelandskysten for å ta lærerutdanning, og trivdes kjempegodt der. Det var fantastisk natur der, og det åpnet øynene mine for å bo på et mindre sted, sier Marthe Volden.

-Jeg har savnet det engasjementet og samholdet vi hadde på Nesna, og gleder meg til å bli en del av lokalsamfunnet på Frøya, sier hun.

Nå flytter de fra Persaunet i Trondheim, og gleder seg til å bo i en kommune som satser mye på fritidsaktiviteter og tilbud.

-Vi ser frem til frøyalivet og gleder oss til å starte familielivet her ute, hvor man kan la barna leke i gaten og vite at de fleste kjenner hverandre og at det er trygt for barna og vokse opp, sier Ollé Ollé.


Annonser
Annonser