°C
Annonser
Alexander Rybak Mausund Utihavet 4

-Frøyværinger er så gode i allsang!

​Alexander Rybak og Trondheimsolistene skal torsdag holde nyttårskonsert i kulturhuset på Frøya. Vi tok en prat med den tidligere MGP-vinneren, som har fått en forkjærlighet for frøyværingene.

Rikke Lunde Andersen Rikke Lunde Andersen +47 482 98 768
Annonser

Sammen med Trondheimsolistene skal Alexander Rybak holde nyttårskonsert i kulturhuset på Frøya på torsdag.

- Jeg har vært her flere ganger, men jeg husker særlig den flotte konserten i et sirkustelt på Mausund. Folk var så gode i allsang! Også likte jeg at barna på Sistranda skole var så flinke til å lytte da jeg spilte fiolin for dem. Frøyværingene er kulturbevisste folk, sier Rybak.


- Kommer ikke i helikopter eller speedbåt

Han har fått en forkjærlighet de hardføre frøyværingene, og gleder seg til å spille på øya igjen.

- Jeg liker publikumet som alltid trosser vær og vind. Det er et folk som er veldig gode når det gjelder samhold, sier han.

Da Rybak skulle holde konsert på Sistranda skole i 2010 måtte konserten utsettes. Grunnen var at han skulle fly til øya i helikopter, men ble hindret av uvær. Nå blir ankomsten en annen.

- Jeg kommer i hvert fall ikke i helikopter - eller speedbåt, slik jeg reiste til Mausund. Det går nok roligere for seg nå, da alt skjer innendørs.


Mange prosjekter

Alexander Rybak har ikke stukket seg frem så mye i norske medier den siste tiden, men har vært travelt opptatt med flere nye prosjekter.

- Selv om jeg nyter diverse festivaler i inn- og utland, så er det ekstra viktig for meg å skrive nye ting. Jeg har skrevet en bok og en musikal om «Trolle og den magiske fela». Boka fikk gode kritikker og den har solgt godt. Det lages også et tv-spill av Trolle, og vi jobber med musikal-oppsetningen, sier han.

Rybak har også gjort det stort i utlandet, og sangen hans "Into a fantasy" var med i DreamWorks film "Dragetreneren 2". Rybak sier han vil satse på mer videoer.

- Det siste året har jeg hatt en hit i Russland som heter "Kotik" og nå har den nesten 50 millioner views på youTube. Og det neste året skal jeg satse mye på YouTube også, for jeg elsker å lage videoer.


Vil overraske publikum

Selv om han har hatt det travelt med alle prosjektene sine, er det fortsatt musikken som er det viktigste for Rybak. Derfor gleder han seg til konserten med Trondheimsolistene.

- Jeg har lenge hatt en fremtidsplan om å gå mer og mer over til klassisk igjen. Det var tross alt det jeg peilet meg inn på, før jeg tok en liten omvei med MGP. Trondheimsolistene er tvers igjennom gode musikere. Også er jeg veldig glad som får muligheten til å spille sammen med min kjære lærer Geir Inge Lotsberg.

- Hva kommer dere til å spille?

- Jeg elsker å overraske publikum med virtuose stunts på fiolinen, og jo flere overraskelser jo bedre. Så jeg vil bare ønske alle velkommen til konserten, dette gleder jeg meg til!

Annonser
Annonser