Frøya nyheter

07.08.2020 °C m/s
Annonser
Elin Grubba Nessadalen

Frøyas nye turist- attraksjon

Velkommen til stedet turister fra inn og utland har besøkt i sommer. Elin Grubba Rabben og de andre "gulskjortene" i Nessadalen er blitt Frøyas nye "turistattraksjon".

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser-Hvor er Nessatalen! Den tyske turisten kikker på meg gjennom bilvinduet. Hun hadde to spørsmål til meg da hun stoppet. Hvor kan jeg bade i sjøen, og hvor er denne Nessadalen.

-Je vi merker det veldig godt, forteller Elin Grubba Rabben og de andre i den harde kjernen som fortsatt holder stand i leiren ved innkjøringen til vindkraftverket i Nessadalen.

-På tre timer i dag kom det nesten 30 biler med folk som ville se leiren, snakke med oss og se disse menneskene som fortsatt protesterer mot vindkraftverket.

I snitt er det i alle fall 50-60 besøkende i leiren hver dag. De vil hilse på oss og spør gjerne hvorfor vi fortsatt er her. Mange kommer eneste ærendet for å besøke oss, for å takke og vise sin støtte.Biltur via NessadalenMange som er på bilferie fra sør til nord, har lagt inn et besøk til Frøya og Nessadalen for å vise sin støtte.

Gjesteboka er full av navn på folk fra hele landet, og utlandet med.

Her er side opp og side ned med takk og hilsener for frøyværingens innsats for å snu synet på vindkraftutbygging i uberørt natur.

-I dag kom det en gjeng fra Moss og det har vært folk her fra Danmark og Nederland, ellers fra hele Norge.

De vil se stedet protestene startet. Vi hadde besøk av noen fra Nord Odal som vil få end ahøyere turbiner enn oss. 240 meter.

Vi har gått tom for gulskorter mange ganger. Folk ønsker å kjøpe dem, så vi bestiller opp nye, forteller gjengen.Nessadalen Turisme Dette er stedet mange vil se. Vindkraftmotstandernes leir i Nessadalen. Folk kommer fra hele landet for å se stedet protestene startet.Fra JærenNår Frøya.no besøker leiren er det et par fra Jæren som er på besøk i leiren. De får kaffe og kaker.

De forteller at de er på tur selv for å snakke Motvinds sak.

-Vi er en hard kjerne som er her hele tiden, forteller Elin Grubba Rabben . Rundt 10 -20 i den harde kjerne.

-Vi er litt trøtte nå og kommer litt utpå dagen nå, siden vi er oppe om natten og viser vår motstand når transportene går.

-Vi får en del kommentarer fra folk som er uenige med oss. Alt fra eldre menn til unge gutter som kjører opp foran oss og roper. Men det er greit.

Vi vil ut med vårt budskap, vi kjemper nå for resten av landet og for våre etterkommere. Kommer det biler går vi bort og prater. Tør de ikke kommer vi til dem.Nessadalen Turister Biler Mange biler kjører forbi Nessadalen for å se leiren, og mange stopper for å hilse på og takke for innsatsen.Gir oss aldriVi sier vi aldri skal gi oss, og det er slik det er også. Folk vil finne oss her i Nessadalen så lenge Trønder-Energi er her, ler Elin.

-I dag tør jeg gå på butikken i gulskjorte. Det turde jeg ikke gjøre før¨, sier Oddveig Todal..

Det er selvsagt veldig koselig å se at folk kommer kjørende ut til Frøya, ene og alene for å besøke Nessadalen.

Folk som skulle kjøre Atlanterhavsveien, tok også turen via Frøya.

Dansker kom også og ville støtte oss. De hadde med øl til oss. De visste ikke at dette er en alkoholfri leir.

I tillegg til upolitiske. Det er mange følelser, sier Elin og forbereder seg til nye besøkende. Her blir alle tatt godt imot.Nessadalen Harde Kjerne Nessadalens harde kjerne besteår av 10-20 personer som ofte er i leiren i dalen. Turister er hjertelig velkommen.
Annonser
Annonser