°C
Annonser
Marion Lian, Krafttak mot kreft, Pengestøtte, Innsamling Leder for krafttak mot kreft på Frøya, Marion Lian.

Frøyarussen veldig takknemlig pengestøtten

Det ble stor ståhei blant Frøyarussen da formannskapet i går valgte å gi 20.000 til årets Krafttak mot kreft aksjon.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi ble helt satt ut alle sammen, og veldig overrasket, på en god måte selvsagt. Det betyr utrolig mye for oss at kommunen vil bidra slik at Frøya kan være en del av denne viktige innsamlingsaksjonen, sier Marion Lian, leder for krafttak mot kreft.

Det ble en veldig uventet overraskelse for årets russ . De hadde nemlig fått forespeilet en sum på 10.000 kr fra kommunen, men formannskapet var mektig imponert over jobben Frøyarussen legger ned, og valgte derfor å doble beløpet.

- Vi hadde aldri trodd vi skulle få så mye fra kommunen. Det er vi veldig takknemlig for og det gjør oss motivert for videre arbeid. Vi gleder oss til videre innsamling, smiler Lian.
Har satt dato for innsamling

På grunn av Covid-19 blir det ikke mulighet til å arrangere bøsseinnsamling der de går dør til dør i år. De vil derfor samle inn penger via Vipps og en digital bøsseinnsamling.

Nå har komiteen bestemt hvilke dager russen skal rundt på hele Frøya og samle inn penger for aksjonen.

- Vi har landet på søndag 7. mars og tirsdag 9. mars. Vi velger to dager med tanke på at mange bor på hybel, og det er viktig at alle som skal være med rekker over sine utdelte områder, sier Lian.

- I stedet for bøsser blir det i år en QR kode man kan scanne for å gi penger. Den fungerer på 50 meters avstand, så det skal være mulig å overholde koronareglene, ler Lian.

- Vi er alle veldig spent på hvor mye vi får samlet inn og om vi når målet. Det kan jo tenkes at vi mister mange av de eldre på grunn av digitaliseringen, legger hun til.

Årets hårete mål er å samle inn hele 700.000 til aksjonen. Hittil er de godt i gang med nærmere 50.000 innsamlet allerede.
Annonser
Annonser