°C
Annonser
Hallbjørn Stenhaug Kart

Frøyafestivalen flytter ned på Siholmen

Frøyafestivalens skal også i fortsettelsen holde til på Siholmen, men nå lenger nede på "holmen". Festrivalsjefen tror det nye området blir bedre enn det gamle.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Helt siden Frøyafestivalen mistet den faste plassen sin gjennom ni år ved hovedveien på Siholmen til den nye brannstasjonen, har festivalen vært på utkikk etter nytt festivalområde. 

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug hadde tidlig flere alternative steder som har blitt vurdert nøye. I dag kan han fortelle at han har bestemt seg. 

Festivalen flytter bare 40-50 meter, ned på Siholmen, hvor man kommer til å bruke begge de to parkeringsplassene til festivalområde.


Ned på Siholmen

-Du kan si at vi nå flytter ned på selve Siholmen, sier Hallbjørn Stenhaug.

-Vi hadde joe en leieavtale med Helge Gåsø på Siholmen som går i to år til, men da vedtaket om brannstasjonen kom, trodde jeg at den avtalen var over. Men nå har Helge tilbudt oss å bruke området foran Frøys kontorer og parkeringsplassen foran politistasjonen og Servicebrøgga. 

Dette blir et større område enn det gamle, og siden vi skal ha større scene enn før, blir dette faktisk veldig flott.


Bedre enn det gamle

Det nye området er bedre enn det gamle, mener Stenhaug som gleder seg til å presentere det nye festivalområdet for publikum. Han tror de vil like det når alt er på plass i august.

-Helge følger opp avtalen vår, og da skulle det mye til for at jeg skulle gå ut av den. Da måtte jeg hatt et vanvittig mye bedre alternativ, noe jeg ikke hadde. 

-Dessuten har folk et forhold til Frøyafestivalen og Siholmen, så jeg er veldig glad for denne løsningen. 

-Nå får vi bedre plass som gir oss helt nye muligheter i framtiden, sier Stenhaug som roser Helge Gåsø for konstruktivt samarbeide for å sikre festivalens framtid.

Siholmen Festivalområde Dette området, pluss parkeringsplassen mot Servicebrygge skal bli Frøyefestivalens nye tumleplass. -Vil gi oss muligheter vi ikke har hatt før, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.
Annonser
Annonser