°C
Annonser
Hallbjørn Stenhaug 2019

-Det er som å planlegge i blinde

-Det er veldig vanskelig å planlegge årets Frøyafestival i så usikre tider, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug. -Men Frøyafestival i en eller annen form blir det, lover han.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad
Annonser

- Det er nærmest umulig å planlegge noe konkret nå, det er som å planlegge i blinde, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Frøyafestivalen er ett av årets høydepunkter på sommeren, både for frøyværinger og folk som kommer langveis fra. I fjor var Frøyafestivalen en av de få som klarte å gjennomføre på tross av koronarestriksjoner.

Nå håper Hallbjørn og hans rutinerte stab å kunne arrangere folkefesten på ett eller annet vis.

- Vi har jo gjort oss noen gode erfaringer fra i fjor som vi tar med oss inn i dette året. Per dags dato belager vi oss på at det blir en Frøyafestival på ett eller annet vis, sier Stenhaug.- Det skjer endringer hele tiden

En stor festival er avhengig av god planlegging. Akkurat dette er ikke så lett å få til i koronatiden der smittetall og restriksjoner snur svært fort.

- Det er vanskelig å si noe om hvordan statusen er i august, ettersom det skjer ting hele tiden og smittesituasjonen kan snu svært raskt, sier Stenhaug.

- Dessuten kommer også vaksineringtempoet til å virke inn på hvilken festival vi i det hele tatt får lov til å arrangere. Om Norge ikke kommer til å godkjenne Astra Zeneca igjen, og Johnson & Johnson blir tillatt, vil nok begrensningene bli ganske store for oss og andre musikkfestivaler, sier Stenhaug.

Han forteller at de i fjor hadde et svært godt samarbeid med beredskapsledelsen og kommuneoverlegen i Frøya kommune.

- Vi har hatt en god dialog hele veien og det kommer vi helt sikkert til å ha i år også, sier han.Saken fortsetter under bildet.

Arkivfoto; Slik er frøyværingene vandt til å møte Frøyafestivalen. Det kan imidlertid bli en stund til man kan arrangere på dette viset igjen.Annerledes festival også i år

I fjor avlyste 90% av festivalene sine planlagte arrangementer. Frøyafestivalen var en av de få i Norge som kunne gjennomføre. Dog på et annerledes vis enn tidligere.

- Slik blir det også i år. Det er ingen av oss som planlegger nå, som har tro på at vi i 2021 får lov til å gjennomføre en god, gammeldags Frøyafestival, sier Stenhaug.

- Det må vi nok vente med til 2022, tilføyer han.

- Vi håper at vi kan få lov til å slippe inn 500 personer, men vi er forberedt på en nedskalering. Om vi kan få til 200 publikummere også, så er det mulig å gjennomføre på en god måte, legger han til.

I et normalt år ville nesten hele festivalen vært ferdigbooket før jul. Slik er det ikke i år.

-Nå er vi blitt en såpass etablert festival og med de erfaringer vi
gjorde oss i fjor, vil det være mulig å planlegge en festival på relativt
kort tid, forteller Stenhaug.

- Vi er jo en stor gruppe av frivillige medarbeidere som har vært med i mange år, og som vet hva som kreves for å lage et godt arrangement, legger han til.Ønsker ikke å avlyse

Der flere arrangører ser mørkt på festivalsommeren, ønsker Hallbjørn og de mange frivillige og samarbeidspartnere å gjennomføre så langt det går. Han forteller at det ikke har vært planer om å avlyse Frøyafestivalen, verken i fjor eller i år.

- For å kunne gjennomføre en kvalitets familiefestival er vi fortsatt avhengig av våre mange gode sponsorer og samarbeidspartnere. Så snart rammebetingelsene er klare, kan vi fortsette dialogen med disse for å sikre at vi alle er enige om hva slags festival vi skal gjennomføre i 2021, sier Stenhaug.

- Det har vært veldig viktig for oss å holde kontinuiteten oppe. Flere festivaler har tillatt seg et friår, for så å komme tilbake. Det er ikke alltid like enkelt, sier han.

- Dessuten har det styrket vårt renome , at vi var en av de få som gjennomførte en musikkfestival i fjor sommer, legger han til.

Festivalsjefen forteller at når han ser tilbake på det, ville det ha lønnet seg å avlyse festivalen i fjor, rent økonomisk.

- Når man ser hva slags kompensasjoner de som avlyste fikk, ser jeg jo at det ville vært en økonomisk fordel for oss å gjøre det samme. Men vi hadde og har et stort ønske om å arrangere og gi noe tilbake til lokalbefolkningen på Frøya, sier han.

- Vi avventer jo fortsatt klare retningslinjer fra myndighetene, men vi har en intensjon om å kunne gjennomføre Frøyafestivalen i sommer, på ett eller annet vis, avslutter Stenhaug.

Annonser
Annonser