Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Frøya Fk Jentefotball Jenter 7 Og 8 1

Frøya trenger flere jenter i fotballen

Satsingen på jentefotball har tatt seg opp de siste to årene og antallet spillere har økt. Nå vil Frøya IL og Nabeita IL samarbeide for å få til god rekruttering som kan føre til et lilleputtlag og i fremtiden et juniorlag for jenter på Frøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Det er kun ett par år siden Frøya IL og Nabeita IL startet opp med egne jentetreninger. Tanken var at flere jenter ville prøve ut fotball som idrett dersom de fikk trene og spille med andre jenter.

Det lyktes godt. Det som da var tre-fire jenter på trening økte raskt og ble til ti, så til 15 og etter hvert over 20 jenter fordelt på tre årsklasser.

 Nå har rekrutteringen stoppet litt opp.

 - Vi har de samme utfordringene både i Nabeita IL og i Frøya IL. Et årskull kan være bra, men så kommer et neste og så er det lite tilvekst, sier Vidar Skarpnes, sportslig leder i Frøya IL og engasjert far.

 - Nå må vi nå ut til jentene som ønsker å spille fotball, og få dem til å komme og prøve seg, sier Skarpnes.

 

Legger til rette for andre idretter

De er svært engasjert i å få til jentefotballen på Frøya, og ser for seg å få til et samarbeid mellom Nabeita IL og Frøya IL som skal gjøre det mulig.

- Vi må samarbeide for å lage treningsgrupper som er motiverende. Der man slipper å trene med spillere som er flere år eldre eller flere år yngre, sier Rune Kvilvang, leder i Nabeita IL.

I Nabeita IL er det 10-12 jenter som spiller fotball (Og 45-50 gutter) og i Frøya IL er det 22-23 jenter som spiller fotball (Og dobbelt så mange gutter). Nå håper de antallet jenter skal øke enda mer:

- Vi skal legge til rette for at både jentene og guttene kan holde på med andre idretter i tillegg. Vi legger opp treningene deretter. Det er ikke noe problem, sier Skarpnes.

- Og så legger vi i tillegg opp til at de som kun vil trene fotball må få lov til det, sier Kvilvang.

 


Artikkelen fortsetter under bildene:

Jenter Nabeita Il 2
Jenter Nabeita Il Cup
Frøya Fk Jentefotball Jenter 9 Og 10 2
Frøya Fk Jentefotball Jenter 7 Og 8 3
Frøya Fk Jentefotball Jenter 7 Og 8 2
Frøya Fk Jentefotball Jenter 9 Og 10 1Vil lage fotballskole for jenter

I tillegg til egne treningsgrupper ser de også for seg å få til en fotballskole for jenter i løpet av våren.

De har lagt merke til at en stor andel av jentene uteblir fra de blandede fotballskolene, der 90 prosent av deltakerne er gutter, og nå vil de gi jentene en egen mulighet.

- Det har vært en knallbra utvikling på jentesiden de siste to årene. Så nå må vi jobbe videre for å greie å holde på dem og fortsette rekrutteringen. Da tror vi det er viktig med slike tilbud, sier Kvilvang.

- Vi har snakket med Hitra IL som også har en god satsing på jente- og damefotballen. De er også interessert i en slik fotballskole. Så det er mye positivt som skjer rundt jentefotballen nå, sier Skarpnes.

- Alle som har lyst må bare komme på treninger i Frøya Storhall. Sjekk ut hjemmesidene til Frøya IL og Nabeita IL, ta kontakt med oss direkte eller via Facebook hvis du lurer på noe, sier han.

 


Førskolebarn kan begynne nå

Nå kan både jenter og gutter begynne med fotball fra de er førskolebarn på Frøya. Det er nytt av året. Tidligere så måtte man vente til man begynte på skolen for å bli med i Frøya IL. I Nabeita IL har det vært mer åpent.

- Nå kan alle førskolebarn starte med fotball i januar, sier Skarpnes.

Spillformen for de minste barna er 3-erfotball som spilles på småbaner med vant og småmål.

- Alle som starter nå vil ha muligheten til å bli med på Nabeita Cup første helga i mars, sier Kvilvang.  NB! Frøya FK har i dag et damelag, Eagle Ladies FC, som ennå ikke spiller seriespill men er med i Grendaserien. De har faste treninger hver uke. 

Annonser
Annonser