Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Runar Sivertsen Trøndelagsmøtet

-Frøya og Trøndelag er verdensledende

Det sa Salmars Runar Sivertsen da han snakket til trøndelagseliten på Trøndelagsmøtet i dag. Hovedbudskapet var at havmerden kun er begynnelsen på eventyret for Salmar og oppdrettsnæringen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Torsdag var det klart for det historiske første Trøndelagsmøtet for et samlet Trøndelag. Møtet er en årlig møteplass for beslutningstakere i og fra Trøndelag, og er en viktig arena for å diskutere kursen som fylket tar.

I år tar møtet blant annet for seg samlingen av Trøndelag, den nye energien (sol,vind og biogass), kampflybasen og verdens oppdrettsanlegg til havs som ligger utenfor Frøya.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik var på plass for å snakke om hvordan nye Trøndelag skal fremme innovasjon. Det var også Tord Lien, Bjarne Håkon Hanssen og Vigdis Harsvik. 

I tillegg så var blant annet ordfører Rita Ottervik og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på plass. 

Her var det mange viktige personer samlet i ett rom.

En perfekt arena for Salmar til å få frem sine visjoner og planer.
- Dette er bare begynnelsen

På grunn av at Salmar-gründer Gustav Witzøe ikke hadde mulighet til å holde innlegg på torsdag steppet IR-ansvarlig i Salmar, Runar Sivertsen, inn.

Han fortalte om Ocean Farm 1, verdens første oppdrettsanlegg til havs, som nå ligger i Frohavet; Et anlegg som kan utgjørede de første stegene mot en ny æra innen havbruk.

Siversten forklarte hvordan havmerden er utviklet ved hjelpe av verdensledende norsk ekspertise innen fiskeoppdrett og offshore, og at Ocean Farm 1 skal brukes til å teste ut hvordan havbruk kan vokse på en bærekraftig måte.

Han snakket om veien videre, om samarbeidsavtalene, om den nye kunnskapen og om den nye innsikten som skal bidra til at Salmar skal være med å brødfø en stadig voksende verdensbefolkning.

- Frøya og Trøndelag er verdensledende på dette området. Det er ingen som har gjort det før oss. Og dette er bare begynnelsen, sa Siversten, til en imponert forsamling. 
Annonser
Annonser