°C
Annonser
20210907 1405580 Praten ved kaffemaskina: Det sosiale på en arbeidsplass er viktig. Det mener Jon Gunnes (V), Linda Hofstad Helleland (H), Sølvi Nordin (Blått kompetansesenter og Næringshagen for Hitra og Frøya), frøyaordfører Kristin Strømskag (H) og Dag Willmann (H).

– Frøya og Hitra kan gå i front for ny jobbsatsing

Ti millioner i statsbudsjettet er satt av til prosjekter som kan være perfekte for Frøya og Hitra. Det mener distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) og Venstre-topp Jon Gunnes.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Nå kommer det en budsjettlekkasje, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) og smiler.

Ved sin side har hun Venstre-topp Jon Gunnes. De avslører at de har lagt inn ti millioner kroner i statsbudsjettet, til prosjekter som de mener er midt i blinken for Frøya og Hitra.

- Dette er noe dere på Frøya og Hitra har alle muligheter til å være i front på, sier Hofstad Helleland.

- Vi ønsker at næringshagen for Hitra og Frøya skal komme på banen! Her er det muligheter for å skape flere jobber, sier hun.- Jobb for to

De ti millionene er lagt inn til prosjekter som gjør at statsansatte kan få ha kontorplass i distriktene. Dette er en forlengelse av vedtaket om stedsuavhengige arbeidsplasser.

Det betyr at man skal kunne ta med seg sin statlige jobb ut i distriktet.

- Se for deg at en person i et par får jobb på Frøya. Hvis partneren da har en statlig jobb, kan den ta med seg arbeidsplassen sin utover. Det handler om å kunne tilby "jobb for to", sier Hofstad Helleland.


- Koronaen har vært en "game changer"

Målet er å bidra til økt rekruttering i distriktet - og til mer varierte desentraliserte jobber.

- Koronatiden har virkelig vist oss at det ikke har noe å si hvor kontoret ditt ligger. Mange trenger bare et bord, en stol og internett for å kunne gjøre jobben, sier Jon Gunnes (V).

- Korona har skapt en "game changer" i distriktspolitikken. Man har fått bevist at det går an å jobbe hvor som helst, når som helst. Dette må vi utnytte til å skape flere jobber i distriktet, sier Hofstad Helleland.
Kontorlandskap med synergier

Målet er imidlertid ikke at disse statlige jobbene i distriktene skal legges til hjemmekontor. Det er bakgrunnen for de ti millionene som legges inn i statsbudsjettet, forteller Hofstad Helleland.

- Pengene skal gå til å betale for kontorplasser på steder som Blått kompetansesenter. Her kan man utnytte synergiene i bygget, bruke infrastrukturen i bygget og få et spennende miljø rundt seg, sier Hofstad Helleland.

- Det er veldig interessant å få lagt de statlige arbeidsplassene i lokaler som dette; hvor man har en kunnskapsklynge med privat næringsliv og innovasjonsmiljøet rundt seg. Her kan man møtes i lunsjen og utveksle tanker over en kaffe ved kaffemaskina. Dette har jeg troen på, sier hun.- Fortsett å ligg i forkant

Derfor oppfordrer hun Blått kompetansesenter AS og Næringshagen for Frøya og Hitra til å søke om midler fra potten på 10 millioner.

- Dere er foran på så mye annet. Derfor vil jeg oppfordre dere til å ligge i forkant her også, sier Hofstad Helleland.

- Kartlegg mulighetene for å tilby kontorplasser på Blått kompetansesenter del 2, eller kanskje det nye kontorbygget som planlegges i Fillan. Utforme et prosjekt dere kan søke om midler til, oppfordrer distrikts- og digitaliseringsministeren.Annonser
Annonser