Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Per Sandberg Måsøval Blått Kompetansesenter

- Frøya og Hitra er fortsatt pionerer

Fiskeriminister Per Sandberg er mektig imponert over Blått kompetansesenter, og ser lyst på fremtiden til næringen nå som utdanning, forskning og næringsliv knyttes tettere sammen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Det var duket for en storstilt festdag på Sistranda i dag, da Blått kompetansesenter skulle åpnes. Den nye, store kantina i bygget var fullpakket med folk; og både politikere, NTNU, veterinærhøgskolen, forskere, næringsliv, barnehager, skoler og Livsglede for eldre var på plass for å feire den store dagen. 

- En stor dag for hele Midt-Norge

Fiskeriminister Per Sandberg tok turen utover for å vise hvor mye satsingen betyr for norsk havbruk, og han fikk selvsagt æren av å klippe den offisielle snora, som passende nok var laget av fiskeskinn. 

- Gratulerer så mye med dagen til alle sammen. Dette er en stor dag for havbruksnæringen, ikke bare på Frøya, ikke bare i Trøndelag, men for hele Midt-Norge, sa Sandberg.

- Vi markerer at vi har bestemt oss for å bli enda bedre som vi er knakende gode på fra før. Det er en gledens dag. Det er så deilig å komme ut til Frøya og Hitra, og møte den fremoverlente og positive holdningen til foket utpå her, sa fiskeriministeren.

- Dere på Frøya og Hitra har skjønt at man ikke kan hvile på laurbærene, bare fordi man er i ledersetet. Dere går fortsatt foran som pionerer innen næringen, sa han. 


Artikkelen fortsetter under bildene fra åpningen:

- Et sjakktrekk av NTNU

Sandberg brukte talen sin på å prate om hvor viktig Blått kompetansesenter, og alt det står for, vil være for den fremtidige utviklingen av norsk havbruk. 

- Gjennom våre stor havområder så har vi enorme konkurransefortrinn, og nå er vi nødt til å videreutvikle og samordne kompetansen vi innehar for å sørge for at vi får enda større konkurransefortrinn i fremtiden, sa fiskeriministeren. 

- Og det at NTNU nå velger å dra hit er et sjakktrekk for alle. Dere på Frøya og Hitra er allerede eksperter på havbruk, og når utdanning, forskning og de ledende aktørene innenfor næringen går sammen så må det bare bli en suksess, sa Sandberg.


Annonser
Annonser