Frøya nyheter

15.12.2019 °C m/s
Annonser
Lla Kulturministeren

Frøya.no medlem i landslaget for lokalaviser

I går vedtok styret i landslaget for lokalaviser å gjøre Frøya.no til medlem av organisasjonen som omfatter over 100 lokalaviser over hele landet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

FOTO: LLA:  Kulturministeren åpner årets landsmøte i LLA.

I går vedtok styret i Landslaget for lokalaviser (LLA) å si ja til å la lokalavisa Frøya.no bli medlem i den landsomfattende lokalavisorganisasjonen. 

LLA har over 100 medlemsaviser fra hele landet, og når hundretusenvis av mennesker i Norge hver dag.

-Vi har ønsket å bli medlem av en presseorganisasjon lenge, ikke bare for å nyte godt av fordelene med å være sammen med mange andre, men også fordi vi tror at Frøya.no kan være med å bidra i LLA med nye tanker og ideer, sier redaktør Tore Strømøy.

Det er tøft å stå helt alene, smiler han.


Annonsesamarbeid

LLA jobber for å styrke lokalavisene, slik at de kan tjene og stimulere demokratiet, kulturen og næringslivet i sine lokalsamfunn. 

Organisasjonen tar opp felles saker, ønsker og krav fra medlemsavisene og er avisenes talerør mot myndighetene og andre som gir avisbransjen rammevilkår. 

LLA jobber også aktivt overfor mediebyråer, reklamebyråer og annonsører, og har en egen annonsesamkjøring som gjør at man ved i annonsere lokalt, likevel kan nå store deler av landet.


Fullverdig avis

-Vi har jo opplevd at enkelte har kalt oss et nettsted og ikke en avis, fordi vi ikke har hørt til hos noen av medieorganisasjonene, ler Strømøy. 

-Nå er det i alle fall ingen tvil om at vi er å regne som en fullverdig lokalavis, og vi blir med i en seriøs organisasjon hvor vi kan lære mye av alle de andre medlemsavisene. 

Sammen kan vi kjempe de små lokalavisenes sak,sier han.


Flere planer

-Selv om vi er en veldig ung avis, mener jeg at Frøya.no holder godt nasjonalt nivå som lokalavis, sier Strømøy.

Han forteller at Frøyas lokalavis har mange spennende planer for framtiden. 

-Vi har bygd oss opp fra ingenting, og tatt tiden til hjelp. Vi har manglet det meste andre aviser har, men vi har allikevel greid å øke inntektene våre, takket være gode annonsører både på Frøya og Hitra, sier Strømøy.

Og fortsatt er det gratis å lese alt på nettavisa Frøya.no.


Viktig steg

Strømøy tror medlemskapet i LLA vil være en vitamininnsprøyting for Frøya.no, og tror den unge avisa kan lære mye av å være med her.

-Vi kommer til å bruke ekspertisen som finnes der til å bygge opp avisa, slik at våre lesere skal se at vi blir enda bedre til å gjøre jobben vår, sier han. 

-Vi har nylig ansatt nok en journalist og fått inn en investor. Vi har store planer for Frøyaportalen, og en rekke andre ideer.

Hva neste grep blir får være hemmelig inntil videre, men som medlem i LLA sier det seg selv at ting vil skje, sier Strømøy hemmelighetsfullt. 

Annonser
Annonser