Frøya nyheter

28.01.2020 °C m/s
Annonser
Jann O Krangnes

–Frøya blir mer levende med Rødt

Frøya blir ikke dødt med Rødt! Rødt-leder på Frøya og Hitra, Jann O. Krangnes, svarer på den krasse kritikken fra Frøya Frps Olaf Reppe.

Annonser

Av Jann O. Krangnes, leder Hitra og Frøya Rødt:


Frøya vil dø med Rødt i kommunestyret hevder Olaf Reppe fra partiet Fremskrittspartiet.

Nå kjenner ikke jeg representanten som går til frontalangrep på partiet Rødt i avisa Frøya.no, men at Rødt sine representanter i kommunestyret vil føre til en død kommune må vel være overdrevet.


Et av hans kronargument er at Rødt ønsker seg et klasseløst samfunn. Jeg kan ikke tolke dette annerledes enn at Olaf Reppe og hans følgesvenner i FRP ønsker seg et samfunn bestående av ulike klasser og vil føre en politikk som fører til at klassene skiller seg fra hverandre.

Dette er jo egentlig ikke en nyhet fra et parti med den bakgrunn og opprinnelse. Og vi kan jo se det i den politikken de fører, nemlig at de ønsker seg et utstrakt klassesamfunn. De har helt klart ført en omvendt Robin Hood politikk siden de kom i posisjon, ta fra de fattigste og gi til de rikeste. En ærlig sak dette.

Og Reppe har helt rett i at vi i Rødt ønsker oss et samfunn uten klasser. Vi er faktisk stolte av det. Olaf Reppe hevder at FRP er sterkt i mot et samfunn hvor det er likhet mellom menneskene. Også en ærlig sak. Rødt er et sosialistisk parti, og ikke som Olaf Reppe påstår, et kommunistisk parti.

De sier at likhet mellom mennesker tar bort individets frihet. En påstand jeg ser på med undring. Betyr det at hvis noen fødes inn i familier med svære formuer mens andre barn fødes inn i familier med få eller ingen midler så øker individets selvbestemmelse og økt frihet? Mener Olaf Reppe at det er større individuelle friheter i samfunn hvor ulikene er størst mulig?


Videre skriver Olaf Reppe at Rødt vil skattlegge alle hardere og at staten skal kontrollere alt. Dette må bero på at Olaf Reppe ikke kan noe om norsk politikk, eller så lyger han bevisst. Dette kan bare han avgjøre selv.

Rødt er overhodet ikke et parti som ønsker at staten skal styre og bestemme alt, det vil han lett finne ut om han hadde satt seg inn i vårt prinsipprogram. Da ville han kunne lest seg fram til at Rødt er et parti som ønsker å utvide demokratiet, gi arbeidsfolk, de som skaper verdiene en mye større innflytelse i samfunnet enn Frp noen gang kunne ha drømt om.

Jeg skal ikke kjede leserne med å gjengi programmet her, men alle kan lese om dette på Rødt.no. Vi vil også nekte å slå sammen kommunene på tvers av folkeviljen, noe Frp gjør til daglig.


Videre skriver Olaf Reppe at vi er i mot konkurranse og private løsninger. Her kan faktisk Olaf Reppe ha et lite poeng. Rødt er imot konkurranse på velferdsgoder. Det som i dag betraktes som offentlige omsorgsoppgaver bør etter vår mening ikke ut på anbud slik at velferdsprofitørene skal kunne putte sugerør direkte inn i våre kommunale pengekasser for på denne måten suge til seg av skattepengene for deretter å overføre dem til skatteparadiser.

Rødt er i mot skatteflyktninger. Vi er i mot en privatisering av offentlige omsorgsoppgaver, bestemor skal ikke ut på anbud, ikke bestefar heller, og ikke deres barnebarn som går i barnehager og på skoler. Vi er ikke i mot at private driver innen disse områdene, men da må det være private ideelle organisasjoner som ikke har profitt som hovedmål med oppgaven.


Innlegget fortsetter under bildet:

Hallgeir Opdal Dordi Hammer Jann Krangnes Hege Bae Nyholt Rødt Valgkamp på Frøya: Hallgeir Opdal (andrekandidat Rødt Trøndelag), Dordi Hammer (ordførerkandidat Rødt Frøya), Jann Krangnes (ordførerkandidat Rødt Hitra) og Hege Bae Nyholt (Rødts førstekandidat til Fylkestinget i Trøndelag).

Når det gjelder konkurranse innen privat næringsvirksomhet er dette noe som er nedfelt i vår grunnlov. Det er vel ingen stor fare for at Rødt i kommunestyret kan få endret på disse lovene, og som et lovlydig parti vil vel ikke våre nye kommunestyrerepresentanter kunne stoppe dette på noen måte. Men at vi ønsker at de som beriker seg på felleskapets bekostning skal skattes mye hardere er riktig. Det er fordi at de under ca. 600 000 kroner i lønn ikke skal betale mere skatt, men mindre enn i dag.

Og vi er imot at Frp med finansministeren skal fortsette å øke avgiftene som fører til at milliardærene betaler det samme som en minstepensjonist ved all handel og bompenger. Tragisk etter vår mening.


Og Olaf skriver at Rødt støtter diktatorer og peker på Venezuela. En patetisk og nærmest barnslig påstand hvor han prøver å koble Rødt som parti til situasjonen i det omtalte landet.

Rødt går ikke god for den utvikling som har skjedd i Venezuela, men det er riktig at vi til enhver tid støtter folket der de går til opprør mot undertrykkere, enten det er i Venezuela, Honduras eller når fascistene tok makta i Chile med stor støtte fra Høyresiden.Nei Olaf Reppe. Frøya vil ikke ha vært død med Rødt i kommunestyret. Tvert imot. Frøya vil bli mere levende, flere rettigheter til befolkningen, mange flere politisk levende diskusjoner og mye større engasjement.

Vi ønsker å kjempe for det private næringslivet, ønsker at det skal kunne utvikles mange flere arbeidsplasser, også utenfor lakseindustrien slik at kommunen blir sterkere og ikke så ensidig bundet opp mot en stor aktør.

Rødt er også glad for at det innen lakseindustrien så ligger forvaltningen på lokale hender. Noe vi setter pris på.

Slutt å bruke usakligheter om Rødt, gå gjerne løs på våre ideer, saker og tanker, men i respektens navn bør alle politikere opptre ærlig og saklig.

Kom med argumenter, men ikke usakligheter som bare har til hensikt å spre usikkerhet og hat. Jeg er sikker på at du Olaf Reppe også har mye fornuftig å bidra med.Kameratslig hilsen

Jann O. Krangnes

Leder Hitra og Frøya Rødt
Annonser
Annonser